Linkuri accesibilitate

Scandalul de la „Franzeluța” amenință prețul pîinii (Adevărul)


„Apartamentul – hotel, o afacere de nişă profitabilă” (Economist).



După furtuna alegerilor locale, în barca şubrezită a Alianţei pentru Integrare Europeană au fost reluate îmbrâncelile deja devenite tradiţionale, constată George Damian în paginile cotidianului Timpul. Dl Damian trage următoarea concluzie: ocupanţii bărcii nu ştiu cu precizie unde vor să ajungă. Poate exista şi varianta în care cei trei vâslaşi ştiu unde vor să meargă, dar nu sunt de acord asupra destinaţiei, deoarece fiecare dintre ei crede că el ştie cel mai bine. De ce nu îşi respectă liderii AIE propriile angajamente, de ce nu colaborează aşa cum au spus că vor colabora? se întreabă editorialistul, adăugând că aproape că nu mai contează răspunsurile la aceste întrebări. În acest ritm, barca AIE se va rupe la un moment dat. Nici măcar nu va mai conta cine a fost vinovat, va fi pur şi simplu un moment trist al unei înfrângeri.

Scandalul de la Societatea pe Acţiuni „Franzeluţa” poate umfla preţul pâinii, aflăm din cotidianul Adevărul. Este doar unul dintre efectele negative ale conflictului izbucnit la cea mai mare întreprindere de panificaţie, susţin specialiştii. Pe de altă parte, şi autorităţile spun că situaţia este gravă şi recunosc că au amânat rezolvarea acesteia timp de câteva luni, pentru a nu crea panică în rândul populaţiei.

„Cine blochează reformele în Moldova?” se întreabă ziarul de limba rusa Panorama, adăugând că susţinătorii „politicianului nr 1 în stat”, făcând aluzie la premierul Vlad Filat şi cei ai „politicianului nr 4”, referindu-se la preşedintele interimar, Marian Lupu, se învinuiesc reciproc de grave crime de stat.

Nezavisimaia Moldova titrează că „Liderii AIE vor să exporte criza politică în teritoriu”. „Mihai Ghimpu, iar după el toate celelalte căpetenii ale Alianţei pentru Integrare Europeană, scriu ziariştii de la Nezavisimaia Moldova, au început să declare despre faptul că alianţa va funcţiona şi în teritoriu. Procesul însă s-ar fi blocat. În primul rând, înşişi liderii nu sunt în stare să împartă zonele de influenţă, iar în al doilea rând în teritoriu astfel de alianţe nu ar fi dorite”, susţine Nezavisimaia Moldova.

Apartamentul – hotel, o afacere de nişă profitabilă” anunţă săptămânalul Economist. Câştigurile aduse de un apartament cu facilităţi hoteliere sunt mult mai mari decât în cazul închirierii. Acesta oferă condiţii excelente de cazare, prin urmare, şi costurile sunt pe măsură. Din păcate, adaugă ziariştii de la Economist, acest sector de nişă este încă neorganizat. Sunt şi proprietari care oferă apartamente în chirie în regim hotelier fără să fi înregistrat ulterior afacerea, eschivându-se astfel de la plata impozitelor.
XS
SM
MD
LG