Linkuri accesibilitate

„Noaptea Institutelor Culturale” din Bucureşti


Peste 50 de evenimente culturale, timp de 14 ore, în opt locuri din Bucureşti.


La Bucuresti a avut loc recent a cincea editie a „Noptii Institutelor Culturale”, un proiect al retelei de Institute Nationale Culturale din Uniunea Europeana (EUNIC) care au reprezentante la Bucuresti. O noapte in care cele 13 institute culturale europene din Romania plus Institutul Cultural Roman au oferit bucurestenilor expozitii, spectacole, concerte, manifestari interactive si ospaturi pe masura. Relateaza Lucian Stefanescu.


Lumea din Jur: Noaptea Institutelor Culturale din Bucureşti
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:48 0:00
Link direct



In noaptea de 24 spre 25 iunie, citeva sute de bucuresteni in majoritate tineri au luat parte timp de peste 14 ore in opt locuri din Bucuresti la peste 50 de evenimente culturale.

Programul propus de cele 14 institute culturale europene a fost divers si interesant, dar imposibil de urmarit in totalitate, pentru ca evenimentele au avut loc in acelasi timp in opt locatii diferite, cum spuneam, ale Bucurestiului. De aceea, unele institute culturale au organizat evenimente impreuna, cum au fost romanii cu grecii, portughezii si cu valonii, ungurii cu polonezii, si spaniolii cu austriecii. Radio Europa Libera a ales sa se duca la Centrul Ceh si apoi la Institutul Cultural Maghiar, care a organizat o noapte impreuna cu Institutul Cultural Polonez.


  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG