Linkuri accesibilitate

Rectificarea bugetului european


Suma totală ce urmează a fi returnată statelor membre este de 4,54 miliarde de euro.


Parlamentul European a decis astăzi să modifice contribuţia statelor membre la bugetul comunitar. România, ne spune corespondenta noastră la Strasbourg Iolanda Bădiliţă, va avea de plătit mai puţini bani decât în acest an.

Parlamentul European a votat marți propunerea de reducere a contribuției României la bugetul de anul acesta cu 46 milioane de euro.

De fapt, Bucurestiul nu va fi singura capitala care va putea deduce sume din bugetul UE pe 2011. Rectificarea bugetara va face fericite toate state membre, diferenta esentiala constand insa in cuantumul sumelor ce vor intra in conturile acestora.


Rectificarea bugetului european
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct



Cei mai multi bani europeni se vor intoarce in Germania, Franta, Italia, Spania si
Austria, cu sume variind intre aproximativ 800 de milioane in cazul Germaniei si peste 300 in cel al Spaniei. Trebuie spus insa, pe de alta parte, ca aceste tari contribuie la bugetul UE cu sumele cele mai mari, proportional cu PIB-ul fiecareia dintre ele.

Suma totală ce urmează a fi returnată statelor membre este de 4,54 miliarde de euro. Din acest total, 2,72 miliarde de euro reprezintă excedentele din programele implementate în 2010. Restul fondurilor provine din amenzi, dobânzi aplicate plăților întârziate și surplusuri rezultate din diferențele de curs valutar.
XS
SM
MD
LG