Linkuri accesibilitate

În culisele Curții de Apel din Bălți (ZdG)


Cât costă o viză Schengen la negru în Chişinău? (Adevărul)


Ce mai contează un Chişinău fără Modârcă, dacă nu va exista un Chişinău fără demolări? se întreabă jurnalistul Ion Surdu în rubrica „Buna dimineața” din Timpul, după ce a aflat că fostul arhitect șef al capitalei oficial a plecat de la primărie pentru ca a împlinit vârsta de pensionare, nu pentru demolarea primului oficiu poștal din Chișinău.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link directConstantin Tănase scrie tot în Timpul că puţini au observat că noul val de scandaluri în Alianța pentru Integrare Europeană, a început după ce Bruxellesul a avertizat Alianţa că ori se pune pe reforme, ori trebuie să-şi facă bagajele. Soluţia aleasă de liderii Alianţei a fost cea mai proastă posibilă - au început să se pregătească de o nouă campanie electorală. Totul ce se întâmplă acum sub ochii noştri - atacuri reciproce între liderii Alianţei, „lupta cu corupţia”, „dialogul cu societatea civilă” ş.a.m.d. - sunt valuri de fum, şi nu expresia unor intenţii sincere de a proclama un nou curs politic, consideră Constantin Tănase.

În Ziarul de Gardă puteți arunca un ochi în culisele Curții de Apel din Bălți. Judecătorii care vor decide dacă Dorin Chirtoacă rămâne sau nu primar de Chişinău au fost promovați în funcții în perioada comunistă, iar unul din ei, Eduard Ababei, împreună cu soţia sa, a declarat în ultimii trei ani un venit de peste un milion de lei de la locul de muncă.

Din Adevărul aflați că pentru câteva sute de euro nici o frontieră nu e barieră. Mai multe așa-numite firme din Chișinău oferă spre vânzare vize Schengen, mai cu seamă către Polonia, care s-a dovedit a fi o poartă spre Europa. 1000 de euro costă. Iar o viză către Statele Unite pentru 10 ani se „vinde” la un preț de 2500 de euro. Alte prețuri le puteți afla din Adevărul. Tot acolo - și ce riscă intermediarii care săvârșesc aceste infracțiuni.
XS
SM
MD
LG