Linkuri accesibilitate

Nu vă lăsaţi ispitit, dl prim-ministru, comunismul este mafia (V.Ciobanu/Adevărul)


Sezonul secerişului politic pentru AIE expiră (P.Bogatu/Jurnal de Chişinău)



Este ridicol să-l auzi pe Marian Lupu acuzându-l pe Filat de simpatii pro-comuniste, în timp ce el își ignoră propria ereditate politică, scrie Vitalie Ciobanu în Adevărul. Și mai și uită cât de confluente cu PCRM își vedea „valorile și principiile“ în decembrie trecut! Nu vă lăsaţi ispitit, domnule prim-ministru, oricât v-ar pizmui partenerii de Alianţă, comunismul și mafia sunt fraţi siamezi, sunt doi monștri care se hrănesc din sărăcia și decăderea popoarelor, este îndemnul lui Vitalie Ciobanu.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00
Link direct



În Timpul, Alexandru Vakulovski scrie că i s-a părut o scuză ieftină şi jalnică ceea ce se citea în spatele discursului lui Filat, că ţara merge prost din cauza lui Lupu şi a lui Plahotniuc. Ar fi mai credibil că lui Filat, ca om de afaceri, îi merge prost din cauza lui Plahotniuc, nu ţării. Vakulovski se întreabă: Cum altfel poţi înţelege „soluţia de compromis”, adică întâlnirea amiabilă cu Voronin? Păi, până acum, nu Voronin era declarat de Filat duşmanul nr. 1 al democraţiei din Moldova?!

Constantin Tănase, în același cotidian constată o logică inexplicabilă: Cum adică în numele „luptei cu mafia”, Filat vrea să readucă la guvernare mafia lui Voronin? Filat uită că în 2009, pe 7 aprilie, la Chişinău a avut loc o revoluţie, provocată de însăși faptul că PCRM a fraudat alegerile pentru a rămâne la putere.

Petru Bogatu constată în Jurnal de Chișinău că mari sunt chinurile facerii în AIE. Ce şanse să mai aibă oare marea familie liberă a Alianţei, când „bărbaţii neamului” se dovedesc sau perverşi, sau impotenţi, sau indiferenţi? Nu mai e timp de pierdut. Sezonul secerişului politic pentru AIE expiră, arată cu degetul la calendar Petru Bogatu.
XS
SM
MD
LG