Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Politica panglicilor în Bulgaria


Rosen Plevneliev, ministrul dezvoltării regionale împreună cu Boiko Borisov
Rosen Plevneliev, ministrul dezvoltării regionale împreună cu Boiko Borisov

Boiko Borisov a inaugurat nu mai puțin de 2 000 de obiective – de la porțiuni de drumuri și ateliere de producție, până la cea mai mare și cea mai modernă sală multifuncțională din Balcani.




Tăierea de panglici a devenit un element important din campania primului ministru Boiko Borisov pentru alegerile prezidențiale și cele locale programate să aibă loc pe data de 23 octombrie. Până acum ex-generalul de poliție a inaugurat nu mai puțin de 2 000 de obiective – de la porțiuni de drumuri și ateliere de producție, până la cea mai mare și cea mai modernă sală multifuncțională din Balcani.

„Arena-armeeț” poate găzdui, în funcție de eveniment, între 12 și 19 000 de spectatori. In ea au fost investite 55 de milioane de euro din buget. Acoperișul de oțel cântărește 1600 de tone și poate rezista unui cutremur de 9 grade Richter. Toate încăperile sălii vor putea fi evacuate în numai 3 minute.

Ceremonia în stilul – „Mulțumim din inima primului ministru Borisov” a fost transmisă în direct de postul național de televiziune.

În stilul său characteristic ex-generalul s-a laudat că colecția de panglici din obiectivele inaugurate în primii doi ani ai mandatului său depășește 2 000. „Sunt un adevărat magician, a spus el, adaugând - din fiecare buzunar pot scoate câte o panglică. Le pot face cadou liderului foștilor comuniști Serghei Stanișev.”

Ex-premierul a replicat că jumătate din obiectele inaugurate, printre care și sala multifuncțională au fost începute în anii guvernării sale.

Relizarea unor proiecte de infrastructură se înscrie în strategia de iesire din criză a guvernului Borisov care contribuie la menținerea popularității sale. In momentul de față se lucrează activ la trei autostrăzi, la podul dunărean Calafat-Vidin și la metroul din Sofia care înaintează cu 6-7 kilometri pe an. Ultimele două tronsoane ale autostrăzii Sofia-Burgas vor fi gata în mai puțin de un an. In 2013 se va putea călători pe șase benzi până la Turcia și Grecia. Cu 80 la sută finanțare europeană va fi reluată construcția autostrăzii Sofia-Varna, concomitent cu trei drumuri naționale de viteză cu patru benzi.

Borisov însă este aspru criticat de opoziție că în loc să majoreze pensiile și salariile investește în autostrăzi, săli și stadioane.
XS
SM
MD
LG