Linkuri accesibilitate

Soluții pentru Moldova (C. Tănase/Timpul)


Drumurile Moldovei între campaniile electorale (A. Canțîr/Adevărul).






Colegul nostru Alexandru Canțîr scrie în Adevărul că dacă ajungi în unul din satele Moldovei şi ai maşină mică, intri pe drum într-o groapă lângă cumătrul Vasile şi ieşi din ea deja lângă casa lelei Catrina. Iar după ce revine la Chisinau, editorialistul se întreabă, butonând telecomanda, dacă politicienii îşi amintesc, între campanii electorale, cum arată la faţă Moldova de la sate.

Tot acolo aflați despre vârstnicii din Soroca, ieșiți la pensie și sătui de singurătate, care se adună la o organizaţie nonguvernamentală din oraş pentru a face voluntariat. În alt articol puteți descoperi cateva din cele mai interesante denumiri ale localuri din Moldova, mai ales cele scrise într-o limbă română stâlcită.

Moldova are probleme, iar Constantin Tănase propune trei soluții. Prima ar fi consolidarea acestui stat ca al doilea stat românesc, asta ar însemna stabilirea unor relații cu adevărat frățești cu România. A doua soluție pe care o propune Tănase este reunificarea celor două state româneşti, variantă care astăzi poate fi realizată doar prin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ultima soluție este ceea ce numește autorul: perpetuarea, sub forma „poveştii de succes”, a „proiectului eşuat” existent astăzi. Detalii citiți în Timpul.

Tot acolo puteți afla informatii despre o nouă broşură de teste pentru pregătirea şi examinarea conducătorilor auto. Potrivit specialiștilor broșura conține, pe lingă greșeli și neregularități, o serie de întrebări inutile legate de mecanică. De exemplu: ce rol are termostatul la instalaţiile de răcire? Adică dacă șoferul nu știe că termostatul menţine regimul termic optim în motor, nu pot conduce în siguranţă, este una din părerile exprimate sarcastic în articol.
XS
SM
MD
LG