Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Litoralul Soarelui


Peste 400 de mii de turiști europeni într-o stațiune pe litoralul bulgar.






Hoteluri arhipline într-o stațiune în apropiere de Burgas și atracții periculoase și picante...

Jurnal de corespondent: Petio Petkov (Sofia)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:59 0:00
Link direct


Peste 400 000 de turiși, majoritatea străini, î-și petrec acum vacanța în cea mai mare stațiune bulgară pe litoralul Mării negre – Slăncev briag (Litoralul soarelui). În aceste zile fierbinți, zona aflata la 20 de kilometri la nord de Burgas a depășit ca populație cel de al doilea oraș bulgar Plovdiv. Hotelurile în partea de est, mai apropiata de plaja, dar și în cea de vest sunt pline. Predomină nemții, scandinavii, britanicii, rușii și românii.

„În ultimele căteva zile este imposibil de găsit un pat liber - pentru prima dată de la căderea comunismului”, a declarat președinta asociației proprietarilor de hoteluri Elena Ivanova.

Într-o corespondență pe aceasta tema secția bulgară a postului de radio „Deutsche Welle” încearcă să explice interesul foarte mare demonstrat, îndeosebi de tinerii bărbați occidentali, față de această stațiune, extrem de aglomerată și chiar zgomotoasă în orele mici ale nopții.

Iata explicația – pe scurt – băutură până la leșin și sex – ambele distracții incredibil de ieftine. „Slâncev briag” a devenit treptat bordelul Europei, comentează ziaristul Papakocev, cunoscut cu ani în urmă când a lucrat la Europa Liberă.

Noul mileniu a adus noi aventuri de vacanță precum „training” (să te menții beat pe acoperișul unui tren în mișcare), „autobussing” (să te ridici din fereastra unui autobuz în plina viteză) sau „Balconing” (să sari în bazin din balconul camerei de hotel).

În Bulgaria a apărut noțiunea „turisting” adică băutură tare și sex fără limite. Așa „Litoralul soarelui” a devenit „Sodoma și Gomora” Mării Negre.

În anii de glorie ale CAER-ului oamenii muncii din țările frățești puneau accentul pe băile de soare și sticla modestă cu vin alb cu care petreceau seară în fața corturilor și bungalourilor.

După ce au încercat Portugalia, Spania și Turcia tinerii europeni au descoperit în final în Bulgaria lăcașul lor preferat.

Conducerea stațiunii a descoperit o modalitate de distracție organizată. Conduși de fete frumoase grupuri a căte 50-100 de bărbați practică a.z. „alcoholing” vizitând pe rând mai multe baruri. Participarea nu este de loc ieftină – 30 de euro de persoană.

În finalul turului le vine rândul prostituatelor care nu rareori folosesc sexul ca mijloc de a-și buzunări clienții. Oferta mare duce la un dumping inevitabil. Daca în pasajul subteran în fața președinției partidă de sex oral a ajuns 3,5 euro, pe litoral tariful este și mai mic. În iunie consulatele ale cinci țări europene au cerut autorităților bulgare să ia măsuri drastice împotrivă prostituției și să trimită mai mulți polițiști în stațiuni.
XS
SM
MD
LG