Linkuri accesibilitate

„Încă o dată despre „Istoria...” (Timpul)


Dosarul dublelor asasinate, clarvăzătorii ruşi şi procuratura moldoveană (Adevărul)

Constantin Tănase semnează în Timpul editorialul „Încă o dată despre „Istoria...” nu ştiu-a-cui şi „temele sensibile”. Dl Tănase scrie că felul cum se numeşte cursul de istorie studiat în şcolile din R.Moldova nu e o chestiune de moft, ci una principial politică şi geopolitică. Statul R.Moldova se apropie de ziua lui de naştere măcinat de „teme sensibile”, ca un sat fără câini, fără preşedinte, fără o Constituţie funcţională şi fără un sistem educaţional adecvat, încheie Constantin Tănase.

Tot în Timpul aflaţi că deşi nimeni nu a lichidat Comisia republicană pentru controlul asupra realizării legislaţiei privind funcţionarea limbilor, aceasta nu s-a întrunit de peste zece ani. Ultima hotărâre de guvern care stabileşte componenţa şi atribuţiile Comisiei de monitorizare a respectării legislaţie lingvistice datează de la… 18 februarie 1999. Această decizie de guvern nu a fost anulată, prin urmare, Comisia ar fi trebuit să activeze până în prezent, cu toate acestea, unii membri au şi uitat că făceau parte din ea.

Ziarul Adevărul publică reacţiile procurorilor la previziunile clarvăzătorilor Ziradin Rzayev și Alexander Litvinov, participanţi ai emisiunii televizate „Lupta clarvăzătorilor” de la un post rusesc de televiziune au oferit amănunte legate de dublele asasinate care au avut loc la Ialoveni în septembrie anul trecut şi la Durleşti în luna aprilie a acestui an. „Clarvăzătorii nu au venit cu nimic nou. Declarațiile lor nu sunt probe și nu le putem atașa la dosar”, a punctat Andrei Pântea, prim-adjunct al procurorului general, pentru Adevărul.

Şi ziarul Komsomoliskaia Pravda scrie că principala piaţă de desfacere a mărfurilor moldoveneşti sunt ţările Uniunii Europene, care deţin o cotă de circa 50%, iar statelor CSI le revine o cotă de circa 39%.
XS
SM
MD
LG