Linkuri accesibilitate

„Eu ştiu cine va fi ales preşedinte” (Timpul)


Gîlceava din Alianţă a discreditat democraţia (Ziarul de Gardă)
Anastasia Nani scrie în cotidianul Adevărul despre Strategia de reformare a Justiţiei. Documentul, notează ziarista, nu este văzut cu ochi buni de mai mulţi magistraţi, unii fiind nemulţumiţi că nu au participat la elaborarea documentului. Bunăoară, Gheorghe Balan de la Judecătoria Botanica crede că „judecătorii din instanţele mari vor arăta şi în continuare ca nişte zombi, iar oboseala cronică şi bolile profesionale nu vor trece. Se va ajunge la situaţii când vor muri în birouri, aplecaţi peste dosare”.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link directTot Adevărul scrie că pentru prima dată în ultimii zece ani, de Ziua Independenţei armata va ieşi la pas de defilare, cu toate efectivele terestre. Evenimentul din 27 august va fi marcat de o serie de premiere notabile nu doar pentru publicul larg, ci şi pentru militari. Soldaţi, poliţişti, grăniceri, carabinieri şi trupe speciale vor mărşălui în uniforme noi, după un pas inspirat din modelele francez, belgian şi britanic. În fruntea oştirii, Garda de Onoare va ridica steagul de luptă al voievodului Ştefan cel Mare, adus de la Bucureşti.

„Eu ştiu cine va fi ales preşedinte” este titlul editorialului semnat de Constantin Tănase în Timpul. Iată cum arată portretul-robot al următorului preşedinte al Republicii Moldova, văzut de dl Tănase: un bărbat, reprezentant (declarat sau camuflat) al unui partid politic şi al unor cercuri de afaceri mafiotizate, bogat, hapsân, demagog, arogant, care vorbeşte prost româna (şi rusa), are multe rude sărace şi copii deştepţi (care trebuie să-şi facă studiile în Occident), este adept al Mitropoliei lui Vladimir, e intolerant faţă de critică, motiv din care controlează câteva instituţii de presă, hrăneşte „discret” doi-trei ziarişti şi este suficient de ticăloşit (pentru o asemenea funcţie)…

Gîlceava şi neînţelegerile din Alianţă au discreditat democraţia şi democraţii spune doamna Ana Bejan, fostă parlamentară şi profesoară de la Soroca, într-un interviu pentru săptămânalul Ziarul de Gardă. Tot aici aflăm că în Republica Moldova fiecare a 10-ea persoană suferă de depresie.
XS
SM
MD
LG