Linkuri accesibilitate

Amintiri de la un picnic pan-european


Unul din participanţii la picnicul de lângă oraşul Sopron, cu maşina decorată cu articole din presă despre evenimentul din 1989
Unul din participanţii la picnicul de lângă oraşul Sopron, cu maşina decorată cu articole din presă despre evenimentul din 1989

Un interviu cu unul din organizatorii evenimentului din 19 august 1989, parlamentara suedeză Walburga von Habsburg Douglas.




Est-europenii comemorează ziua de 19 august din două motive: cel mai cunoscut este probabil aniversarea puciului eșuat de la Moscova din 1991. Tot la 19 august, dar cu doi ani înainte, în 1989, avusese loc alt eveniment care a prevestit căderea comunismului.


Walburga von Habsburg Douglas răspunde întrebărilor Iolandei Bădiliţă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:07 0:00
Link direct



La granița dintre Ungaria și Austria a fost organizat un așa-numit picnic paneuropean, iar Cortina de Fier s-a deschis pentru câteva ore. De gestul simbolic au profitat la modul practic turiștii est-germani aflați în vacanță în Ungaria, care au trecut cu sutele în Austria.

Walburga von Habsburg Douglas
Unul din organizatorii picnicului a fost Walburga von Habsburg Douglas, parlamentară suedeză, cu care a stat de vorbă corespondenta noastră la Strasbourg, Iolanda Bădiliță.
XS
SM
MD
LG