Frumoasa Elena a politicii continuă să pătimească. Fulminanta ei carieră politică și vizibilitatea fără egal ca ministru zgândără invidia otrăvită a opoziției. Bărbatul politic român, retrograd și sexist, și presa mogulilor opoziției nu concep că o femeie drăguță poate face carieră fără pat sau protecție pe baza de fuste scurte și decolteuri adânci. Ca și cum succesul în politică al unei femei ar mai atârna de cocul Suzanei Gâdea, de sărăcia lui Iliescu, de onestitatea lui Năstase, de inteligența lui Geoană și de perspicacitatea politică a lui Ponta.
Un punct de vedere și să auzim numai de bine cu Neculai Constantin Munteanu
Elena Udrea este o femeie cu vino-ncoa, cu vino peste mine, zic gurile rele. Sa fim onești, ce-i frumos place și lui Dumnezeu, oriunde s-ar afla el. Dacă are și un bărbat potent finanaciar, în stare s-o îmbrace cu ce-i mai scump în materie de modă, cu-atât mai bine țării, și ei cu-atât mai bine! Atacul unei moguliziuni la adresa prețului mare al ultimei rochii înstelate, înnobliată de trupul Elenei Udrea, a căzut în baltă. Misterele modei și ale economiei de piață făc ca rochița să poată fi cumpărată și la un preț mai rezonabil.
Caractaer tare, Elena Udrea și-a recunoscut slăbiciunea pentru haine scumpe, dar asta nu afecteză prestigiul PDL, cum lasă să se înțeleagă gurile rele din partid. După ce s-a lăsat văzută desculță în iarbă și călcând cu încântătoarele ei tălpi goale nisipul Deltei, a avut satisfacția să constate ca PDL a câștigat un loc în Parlament, la recentele alegeri parțiale, în chiar fieful opoziției.
Și Elena Udrea va avea numai de câștigat dacă, în calitate de șef la Ministerul Dezvoltãrii Regionale și Turismului, va avea inteligența să desecretizeze actele verificării procedurilor de achiziție publică ce au stopat o finanțare europeană de 800 de milioane de euro. Altfel dă câștig de cauză celor care susțin că între vinovați sunt și colegi din PDL. Este vorba de bani publici, iar stoparea finanțării nu poate fi explicată doar prin simple neglijențe sau erori umane. Și dacă așa ar fi, vinovații trebuie știuți, eventual, trași la răspundere.
Corupția nu are culoare politică, nu-i așa? Și trebuie să existe o diferență între corupții din PSD și incoruptibilul din PDL. Iar Elena Udrea va dovedi că nu e doar o femeie frumoasă, ci și un politician cu mână de fier, fie și în mănuși de catifea Dolce & Gabbana.
Elena Udrea va binemerita recunoștința tuturor si va avea răgaz să se ocupe de proiectele turistice ce-i stau la inimă, dar care au încins spiritele. Din păcate, circuitul Dracula este doar un oribil kitsch istoric și cultural, care nici nu ne aparține. O vizită la Bran și istoria confuză până la penal cu parcul Dracula al unui ministru PSD, inslusiv prostul care s-a afișat la televiziune cu acțiunile parcului născut mort, ar lecui-o de această fantezie fără viitor.
In schimb, „circuitul roșu”, care ar include locuri cu semnificație pentru cuplul Ceaușescu, inclusiv locul unde cei doi au fost uciși pare interesant. Insă casa natală, balconul CC, palatul din Primăverii, Casa Poporului, zidul de la Târgoviște, închisoarea Doftana, acum ruinate, e puțin pentru un dictator despre care se spunea că țara e biroul lui de lucru. Ar trebui să punem osul la treaba și să facem ceva grandios, demn de piticul de dimensiuni planetare.
Cum nu avem infrastrucura și comoditățile turistice să plimbăm vizitatorii prin toate închisorile, palatele, cabanele de vântoare și prin alte realizări ale dictatorului, acum ruinate, bine ar fi să le concentrăm în București. Și ce-ar fi fost Ceaușescu fără omagii și fără omagiatori?
N-ar strica un pelerinaj la casa lingăului șef, Adrian Păunescu, o bibliotecă de omagii scrise și un muzeu al omagilor sub forma de tablouri, statui, vaze, covoare, etc. Câteva magazine centrale amenajate ca pe vremea dictaturi, cu rafturi goale, conserve expirate, spirtoase infecte și creveți vietnamezi, și cozile cu pensionari si nostalgii ai ceaușismului ar completa imaginea de marcă ceaușismului. Și dacă am reconstitui și câteva defilări și spectacole omagile pe stadioane ar fi perfect.
Elena Udrea își pune mari speranțe în turiștii chinezi amatori de „circuite roșii”. Dar se înșeală. Chinezi cu bani vor gasi mereu locuri mai atrăgătoare, iar cei care vin să vândă mărfuri contrafăcute și să exporte ilegal valută sub nasul vameșilor nu sunt deloc interesați de Ceaușescu. Și de ce-ar fi după ce-au trăit grozăviile maoismului? De ce să vadă zidul igrasios unde a fost împușcat un dobitoc când până nu demult puteau asista gratis la execuții publice pe stadioane?
Chinezi sunt pragmatici și construiesc eficient capitalismul, cu condiția să nu conteste mitul lui Mao și partidului comunist ca forță conducătoare. Care s-ar putea să nu vadă cu ochi buni turismul pe ruinele comunsimului și care ar mai da idei cum se ucid și miturile și conducători comuniști.
Să nu ne facem iluzii. Și dacă turiști, inclusiv chinezi, vor ignora grădina Carpaților, s-ar putea ca, totuși, să ne alege cu ceva. Să ne fie rușine, de exemplu!