Linkuri accesibilitate

Steagul lui Ştefan cel Mare


Un vox populi pe străzile Chişinăului.

Ce crede lumea despre iniţiativa guvernului de a împrumuta şi expune steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare cu ocazia împlinirii a 20 de ani de independenţă? Lucia Diaconu a strâns câteva voci de pe străzile Chişinăului:


Vox populi: steagul lui Ştefan cel Mare, adus la Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct„Ei au făcut un lucru mare că au adus acest drapel. Mătincă pînă acuma numai asta-i cel mai mare merit al lor.”

„Încearcă ei să cultive sau să ne aducă aminte măcar de faptele strămoşilor. Cu atîta ne mîndrim şi gata. Da urmaşii îs aşa de glorioşi cum au fost şi străbunii lor.”

„Eu vreu mîine să mă duc, mîine ori poimîine vreu să mă duc să văd. Că ceva am auzit pe televizor da n-am înţeles...”

Europa Liberă: Dar cum vi-l imaginaţi?

„Cred că-i mai frumos decît aista al nostru…”

„La ce s-au gîndit? Cred că să ridice patriotismul la basarabeni.”

„Dăm apă la moară unor mişcări stataliste moldoveniste. Chiar şi lui Dodon, şi lui Voronin, şi mişcării Voievod şi Patrioţii Moldovei. Şi cui vreţi.”

„Este desigur şi ceva politic aici. Asta toţi înţeleg. Eu doar urmăresc aceste jocuri politice... Dar şi aşa se poate...”

„E o sărbătoare. 20 de ani de independenţă. Mesaj către tineri deci, să ne cunoaştem istoria. Un lucru sfînt aş zice în preajma sărbătorii.”

„A fost un aşa om bun care a luptat , a luptat şi a descoperit... Pe cei răi i-a alungat, pe cei buni i-a lăsat şi mai mulţi răi decît cei buni acuma au rămas. Da el de-amu în viaţă nu-i.”

„Probabil ca să ţinem minte că acesta este steagul nostru din acele timpuri. Asta-i bine. Şi copiii trebuie să ştie, şi nepoţii. Poate pentru aceea ca să ne altoiască iubirea faţă de patrie. Asta e bine, steagul e un lucru bun. De ce nu?”

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG