Linkuri accesibilitate

În Moldova, fenomenul „turismului sexual” cu copii continuă să prolifereze (Adevărul)


Lista laureaţilor premiului de stat e „incompletă” fără Constantin Tănase (Timpul)



În martie, poliţia şi procuratura au anunţat lichidarea unei grupări de pedofili şi traficanţi de copii, implicaţi în „turism sexual” cu minori moldoveni pentru clienţi din străinătate. Ei bine, la mai puţin de la o lună de la arestări, reţeaua continuă să activeze, scrie Adevărul într-un articol întitulat „Vânătorii de inocenţă”. Doi jurnalişti au reuşit să cumpere cu 55 de euro un băiat de 15 ani pentru plăceri sexuale dându-se drept clienţi bogaţi de peste hotare, adăugă publicaţia din care mai aflăm că reporterii au reuşit să ia legătura cu unul din capii reţelei, un adolescent de nici 18 ani, care a preluat „afacerea” după ce fostul şef a ajuns pe mâna poliţiei.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:55 0:00
Link direct



Sorina Stefârţă de la Timpul numeşte „incompletă” lista laureaţilor premiului de stat din care lipseşte numele şefului său, Constantin Tănase. „Nu ştiu dacă la guvern s-a decis contra lui Tănase din răzbunare, precum au şi titrat unele portaluri, sau din simplă neglijenţă”, scrie Sorina Stefârţă, „dar cert e că fără Constantin Tănase această lista este de-a dreptul incompletă. Pentru că dacă În anii 2001-2009 rezistenţa anticomunistă din Republica Moldova a fost făcută de presă, atunci ziaristul Tănase s-a aflat în fruntea acestei mişcări de rezistenţă, iar ziarul condus de domnia sa a contribuit de o manieră decisivă la afirmarea presei independente într-o perioadă neagră de dictatură”, mai scrie ziarista despre colegul şi şeful său.

Ziarul de Gardă publică un articol despre Igor Smirnov, liderul de la Tiraspol. Articolul se numeşte „Cum un fricos a devenit dictator” şi evocă, prin intermediul confidenţelor mai multor martori, perioada în care acesta fusese capturat, în 1991, de forţele de ordine moldoveneşti, dar eliberat ulterior şi amnistiat în circumstanţe neelucidate deocamdată definitiv.
XS
SM
MD
LG