Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Rosa I contra Benedict al XVI-lea


Catedrala catolică Sf. Hedwiga la Berlin

Toamnă fierbinte la Berlin: Alegeri parlamentare regionale, vizita Suveranului Pontif şi incendieri de maşini.
La Berlin se anunţă o toamnă fierbinte. Cîteva grupuri care militează contra discriminării au şi anunţat că vor organiza marşuri de protest contra Papei Benedict al XVI-lea care la sfîrşitul lunii septembrie va efectua o vizită oficială în Germania. Potrivit unor relatări apărute în presa germană, la aceste demonstraţii anti-papale se aşteaptă circa 20.000 de persoane.

Protestele vor fi ilustrate, pe alocuri, prin spectacole de tip happening. Astfel, unul din grupurile de organizatori a şi anunţat că a ales un contra-papă căruia i-a fost dat numele de Rosa I.

Criticile protestatarilor se îndreaptă, în primul rînd, contra unor dogme catolice, a respingerii legalizării căsătoriilor homosexuale, a interdicţiei folosirii anticoncepţionalelor şi a neadmiterii femeilor de a exercita profesiunea de preot.

Noul arhiepiscop catolic de Berlin şi primarul guvernator al landului Berlin, Wowereit (care a declarat public că este homosexual, ceea ce l-a determinat pe fostul preşedinte polonez, Lech Aleksander Kaczyński, 1949-2010, să ocolească Berlinul ca să nu dea mîna cu acest politician), deci arhiepiscopul şi primarul guvernator au spus că nu au nimic împotriva demonstraţiilor dacă ele se desfăşoară în limitele stabilite de lege.

Imagine a Reichstagului la Berlin
De cîteva săptămîni la Berlin sunt incendiate maşini. Nimeni nu ştie cine sunt incendiatorii, ce urmăresc ei, dacă au vreun motiv politic sau dacă sunt doar nişte tineri care, din plictiseală, au descoperit vandalismul piroman, jucîndu-se cu poliţia dea baba oarba. Incendierile nu au nimic de a face cu alegerile parlamentare de land care se vor desfăşura în două săptămîni.

De asemenea, aceste acţiuni care au loc în fiecare noapte în mai multe locuri diferite, dar la aceeaşi oră, nu au vreo legătură cu incidentele grave care au avut loc în Marea Britanie. Deocamdată s-au organizat echipe ale poliţiei care patrulează pe străzi, iar un elicopter încearcă să depisteze incendiile. Nici un făptaş nu a fost prins.
XS
SM
MD
LG