Linkuri accesibilitate

Guvernul României a dublat numărul de burse pentru tinerii din R. Moldova (Unimedia)


Producţia editorială a peste 300 edituri din 18 ţări, în total peste 10 mii titluri la Salonul internațional de carte de la Chișinău (Ziarul de Gardă).



Profesorul Dan Dungaciu analizează în interviul pentru ziarul România liberă preluat de cotidianul Timpul, tendinţa politicienilor şi elitelor moldovene de a rămâne în zona de influenţă a Moscovei, chiar şi după 20 de ani de independenţă a ţării. În acelaşi timp, fostul consilier al preşedintelui moldovean aminteşte despre o rezoluţie a Senatului SUA din 28 iunie 1991 prin care administraţia de la Washington era îndemnată „să sprijine eforturile viitoare ale guvernului Moldovei de a negocia paşnic dacă o doreşte reunificarea Moldovei şi Nordului Bucovinei cu România". Dan Dungaciu crede că, deşi acest tren a fost pierdut, lucrurile nu vor rămâne aşa.

Portalul de ştiri Unimedia anunţă că guvernul României a dublat numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova, acordând suplimentar încă 2850 de locuri pentru învăţământul universitar (cu și fără bursă şi fără plata taxelor de şcolarizare). Decizia a fost luată la 24 august curent. Astfel, statul român a crescut oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, de la 2150, la 5000 de locuri.

În fine, Ziarul de Gardă anunţă că ediţia a 20-a a Salonului Internaţional de Carte, consacrată Anului Grigore Vieru şi aniversării a 20-a a Independenţei Republicii Moldova va fi inaugurată astăzi, la ora 12.00, în sediul central al Bibliotecii Naţionale.

Va fi expusă producţia editorială a peste 300 edituri din 18 ţări, în total peste 10 mii titluri de produse editoriale pe suporturi tradiţionale şi în format electronic. Editurile participante vor propune vizitatorilor produse la preţuri reduse, iar unele titluri vor fi oferite în mod gratuit.
XS
SM
MD
LG