Linkuri accesibilitate

Atacurile de tip raider i-ar putea alunga pe mulţi investitori străini (Adevărul)


Moldovenii scot cuvântul «român» din denumirea cursului de istorie, dar îi cer bani lui Emil Boc, că suntem fraţi!Cotidianul Adevărul scrie că oficiali şi experţi din Slovenia au vorbit despre “crima organizată din Moldova”, după atacul de tip raider asupra Moldova-Agroindbank, unde sunt şi acţionari din această ţară. „Oamenii de afaceri sloveni au fost victimele criminalităţii organizate din Moldova” a titrat agenţia “Dnevnik”. Atacurile de tip raider i-ar putea alunga definitiv pe mulţi investitori străini – încheie ziariştii de la Adevărul.

Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link directCe ascunde criza de zahăr de la Fabrica de cofetărie “Bucuria”? au căutat să afle ziariştii săptămânalului Economist. ExpertulValentin Dolganiuc crede, de exemplu, că problema ar fi, mai degrabă, o consecinţă a unui management defectuos dacă nu există şi un alt interes. Spre exemplu, se ştie că acţionar majoritar al fabricii este proprietarul unor întreprinderi producătoare de produse de patiserie din Rusia. Valentin Dolganiuc crede că acţionarul şi-ar fi propus să sugrume producătorul autohton pentru a importa produsele fabricate la celelalte unităţi. Acest lucru este posibil în condiţiile în care costurile de producţie sunt mai mici în Federaţia Rusă decât în Republica Moldova.

În Timpul editorialistul Constantin Tănase scrie că moldovenii „pe de o parte, apără cu întreaga armată naţională art. 13 din Constituţie şi scot cuvântul «român» din denumirea cursului de istorie, iar pe de alta îi scriu scrisori lui Boc, adică Emil Boc, premierul României -, daţi-ne bani, nerambursabili, că suntem fraţi!” „Declară, oficial, că în august 1944 Armata Roşie i-a eliberat pe moldoveni de sub jugul român şi tot ei cer de la români - daţi-ne bani nerambursabili, că suntem fraţi!”, afirmă Constantin Tănase, căruia această frăţie i se pare ciudată.

Nezavisimaia Moldova relatează că „Ministrul Învăţământului, Mihail Şleahtiţchi, şi-ar fi încălcat promisiunile făcute anterior, conform cărora informaţia privind şcolile din ţară care urmează să fie închise este publică şi lista şcolilor supuse procesului de «optimizare» va fi făcută publică pe site-ul ministerului condus de el”, afirmă Nezavisimaia Moldova.
XS
SM
MD
LG