Linkuri accesibilitate

Climatizoare în troleu!


Climatizorul în troleu e un lucru simpatic, aproape mirific, dar prea tare nu ne va ajuta, dacă nu vom rezolva nişte probleme cronice ale transportului în comun.



Edilii au vorbit deunăzi despre posibilitatea înzestrării troleibuzelor din Chişinău cu… climatizoare. S-a spus că există nevoia asta, dar şi că deocamdată primăria nu are banii necesari, că se va încerca adunarea banilor şi că poate în primăvara anului viitor vom avea nişte troleibuze cu climatizoare, dar şi că asta nu e sigur. Aşadar, un mesaj ambiguu, vrem şi nu putem, vom încerca şi la anul vom vedea.

Realitatea cu amănuntul consemnată de Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00
Link direct



În principiu, ideea edililor trebuie salutată. Instalarea unor climatizoare în trolee ar fi un salt uriaş spre Europa, o adevărată mană cerească pentru călătorii toropiţi de canicula verilor. Păi, cine îşi imagina acum cîţiva ani că troleibuzele moldoveneşti pot fi utilate cu climatizoare? Şi uite că acum ideea e lansată... Aici simt nevoia unei precizări. Dacă viitoarele climatizoare vor transforma troleele în nişte frigidere, în miniantarctide ce îţi taie respiraţia, eu unul voi refuza categoric să intru în ele. Îmi sînt suficiente magazinele şi marketurile, care pe timp de vară, mă şochează cu temperaturi mai mici cu 15-20 de grade decît cea de afară.

Altminteri, sînt semne bune. Au fost cumpărate troleibuze noi din Belarus. Vor mai fi aduse cîteva. Acum a apărut ideea cu climatizoarele. Prin urmare, ceva se mişcă la primărie, cineva se gîndeşte parcă la transportul în comun, la interesul cetăţenilor. Dar, fireşte, sînt multe alte lucruri de soluţionat. Trebuie reparate temeinic drumurile, trebuie să vedem ce facem cu maxi-taxi-urile exotice pentru oaspeţii europeni, trebuie să ne învăţăm să nu murdărim şi să nu distrugem staţiile şi troleele, trebuie să decongestionăm traficul.

Climatizorul în troleu e un lucru simpatic, aproape mirific, dar prea tare nu ne va ajuta, dacă nu vom rezolva nişte probleme cronice ale transportului în comun.
XS
SM
MD
LG