Linkuri accesibilitate

Lovitură liberă: Neymar și Inter au dileme


E destul de limpede că presiunile cresc și îl vor duce pe Neymar în Europa, cel mai probabil în Spania.



Febra europeană provocată de Neymar a luat un an de pauză. La 19 ani, brazilianul Neymar e cel mai curtat jucător al lumii. Cîteva apariții cu naționala Braziliei în Europa au lăsat în urmă o admirație neîngrădită și un interes general. Speculațiile despre transferul iminent al lui Neymar au adus în discuție toate marile cluburi europene. Astă vară, Chelsea părea să fi cîștigat semnătura lui Neymar dar contractul a căzut, în condiții neclare.

Lovitură liberă cu Traian Ungureanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:27 0:00
Link direct



Multă lume a pus refuzul lui Neymar pe seama apariției la masa de joc a celor doi gignați spanioli: Real Madrid și Barcleona. În urmă cu cîteva săptămîni, Neymar părea în preajma unui transfer la Real Madrid. Însă contractul n-a fost finalizat și Neymar a organizat o conferință de presă la care a declarat clar că rămîne în Brazilia la F.C. Santos. Problema e pentru cît timp? E destul de limpede că presiunile cresc și îl vor duce pe Neymar în Europa, cel mai probabil în Spania. Explicațiile lui Neymar sugerează că transferul va avea loc la înceheierea acestui sezon, probabil în toamna lui 2012.

Marele vînat al fotbalului mondial a explicat că vrea să rămînă la Santos pentru a sărbători centenarul clubului, după care va lua o decizie. Santos va împlini 100 de ani în 2012 iar sezonul de transferări are două etape: una în toamnă și o așa numită fereeastră de achiziții, în decembrie. Neymar va juca aproape sigur, din toamna sau din iarna anului viitor, în Europa și va trebui să justifice anul de pețit și arvunit suplimentar care se va scurge pînă atunci. Amînarea nu e cel mai bun mediu psihic, pentru că așteptările cresc iar Neymar e, încă, un fotbalist neconsolidat moral de un mare campionat. Întîlnirea cu Europa va fi cu atît mai interesantă, cu cît destui comentatori au început să se întrebe dacă Neymar va fi următoarea victimă a regulei care spune că brazilienii care vin prea repede în Europa dezamăgesc la fel de repede.

Inter Milano continuă cu brio criza de autoritate și încredere declanșată acum doi ani, îndată după cîștigarea Ligii Campionilor și despărțirea de Jose Mourinho. Încă un antrenorm al patrulea, a fost debarcat la capătul unei serii negre, nedemne de așteptările marelui club itlian. Gian Piero Gasperini, adus în iunie de la Genova, a ratat convingător startul și a fost demis. Piesele decisive au fost înfîngerea din Liga Campionilor, acasă, în meciul cu Trabzonspor, o echipă ajunsă în Ligă după suspendarea lui Fenerbace și, mai ales, eșecul de la Novara, echipă abia promovată în Serie A. Specualțiile de ultimă oră avasează două candidaturi: Claudio Ranieri, un antrenor care n-a reușit, totuși, să facă performanță majoră în ultimii ani, și Carlo Ancelotti, omul care a condus excelent marea rivală A.C. Milan, dar n-a izbutit mare lucru cu Chelsea.
XS
SM
MD
LG