Linkuri accesibilitate

Sondajul și îmbătarea cu apă rece (Adevărul)


Zonele off-shore aduc un prejudiciu major bugetului de stat şi ar trebui interzise (Economist).
Analistul Igor Boţan recomandă politicienilor din Alianţa de guvernământ în paginile cotidianului Adevărul să nu se îmbete cu apă rece. Recomandarea dlui Boţan vine după publicarea, marţi, a rezultatelor unui sondaj care arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PLDM, PD şi PL ar avea suficiente mandate pentru a vota şeful statului. Ţinând cont de faptul că 20 la sută din participanţii la sondaj nu au decis încă pentru cine ar vota, expertul atenţionează că, în perioadele când optimismul social e în scădere, indecişii se îndreaptă preponderent spre opoziţie.

Komsomolskaia Pravda îl citează pe politologul Serghei Nazaria, şeful Centrului pentru analize strategice şi prognoze, care afirmă că „nu pare să fie sinceră dorinţa comuniştilor de a avea un dialog normal cu Alianţa sau, după cum afirmă ei, cu partidele care o constituie”. „Cererile privind demisia unui şir de persoane din start presupun confruntarea. Alianţa nu va accepta în nici un caz acest lucru, iar relaţiile puterii cu opoziţia vor intra din nou în impas. Prin astfel de cereri comuniştii vor să obţină desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate”, menţionează Komsomolskaia Pravda.

Despre intenţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică de a majora preţul la gazele naturale cu 23 la sută, expertul Alexandru Fala, citat de ziariştii de la Timpul, declară că această scumpire va afecta populaţia, dar că este una justificată. Preţul de import al gazelor s-a mărit şi era de aşteptat să se mărească şi cel pentru consumatorul final, a explicat expertul.

Săptămânalul Economist îl citează pe ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă care opinează că zonele off-shore aduc un prejudiciu major bugetului de stat şi ar trebui interzise, luând exemplul altor state care au oferit agenţilor economici un termen de la 3 la 5 ani pentru a-şi scoate fondatorii din zonele off-shore. Ministrul finanţelor a precizat că din aceste zone sunt importate produse de larg consum, cum ar fi medicamentele, produsele alimentare, prin intermediul cărora este ocolit sistemul fiscal şi vamal al Republicii Moldova.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG