Linkuri accesibilitate

„Unirea cu România e un destin, iar destinul nu poate fi tratat ca o variantă de rezervă” (Timpul)


„Milioanele sindicatelor” (Adevărul).





Cotidianul Adevărul publică investigaţia „Milioanele sindicatelor”. Ziariştii au descoperit că „în ultimii cinci ani, mai multe hoteluri şi alt patrimoniu sindical au fost vândute fără licitaţii, contra a peste 120 de milioane de lei, sumele cerute fiind şi de zece ori mai mici decât valoarea de piaţă a obiectelor. Potrivit investigaţiei liderii sindicali „sunt departe de a fi preocupaţi de protejarea drepturilor angajaţilor, inclusiv a celor patrimoniale”. Unele estimări neoficiale, arată că la destrămarea URSS, patrimoniul sindical valora peste 200 de milioane de dolari.”

Eu sunt categoric împotriva unirii Republicii Moldova cu România!” este titlul editorialului semnat de Constantin Tănase în Timpul. Autorul e de părere că astăzi, când clasa politică s-a făcut de cacao, neputând timp de doi ani să rezolve o simplă problemă cum este cea a alegerii preşedintelui, unii şi-au amintit din nou de „vaianta” unirii cu România. Însă, crede dl Tănase, unirea nu poate fi „varianta de rezervă” pentru un popor care se crede mai şmecher decât este în realitate... Unirea cu România e un destin, iar destinul nu poate fi tratat ca o variantă de rezervă, încheie dl Tănase.

Cine se va căpătui cu stadionul poporului?” se întreabă autorul unui articol din Argumentî i Faktî. Investigaţia vizează problema fostului stadion central din Chişinău, demolat pe vremea fostei guvernări pentru a fi reconstruit. Ulterior proiectul a rămas suspendat, iar teritoriul pare să fie râvnit de unele cercuri de afaceri.

Cu ocazia sărbătorii „Ziua Profesorului” ziariştii de la Panorama au insistat să afle cîţi foşti profesori sunt astăzi deputaţi sau miniştri. Aşadar, astăzi în Parlament, fiecare al patrulea deputat are studii pedagogice, iar în Guvern fiecare al treilea ministru are experienţă ex-catedra.
XS
SM
MD
LG