Linkuri accesibilitate

Istoria patrimoniului sindicatelor (Adevărul)


„Patriarhul rus este, înainte de toate omul Kremlinului, nu al lui Dumnezeu...” (Timpul).
Un articol din Moldova Suverană semnat de un politolog, Vladimir Bukarski, anunţă apariţia unui nou lider pe stânga cu numele Igor Dodon şi a unui nou proiect politic al acestuia menit, aşa cum afirmă autorul, să schimbe în mod substanţial vectorul politicii externe a Republicii Moldova.

Dodon este considerat de autorul articolului „colacul de salvare al PCRM”, iar ideea aderării R. Moldova la Uniunea Euroasiatică a lui Vladimir Putin, uniune de care s-a declarat ieri fascinat Vladimir Voronin, este descrisă ca fiind proiectul lui Dodon care îl va ajuta să devină lider naţional.

Gheorghe Budeanu continuă să analizeze în editorialul său din Timpul valenţele vizitei în R. Moldova a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, ÎPS Kirill. „Că patriarhul rus este, înainte de toate omul Kremlinului, nu al lui Dumnezeu, ne-o arată vizitele sale geopolitice în ţările ex-sovietice, considerate teritorii canonice ale Biseticii Ruse”, scrie Budeanu. „Spre deosebire de Ucraina, care mereu s-a opus acestui gen de vizite, Republica Moldova îl lasă pe Kiril să intre ca la el acasă, indirect arătând tuturor că aceasta este zonă de influenţa a Rusiei”, mai crede autorul.

Adevărul publică un nou episod din investigaţia Centrului de Investigaţii Jurnalistice despre patrimoniul de altă dată al sindicatelor. În articolul de astăzi reporterii pretind că hotelul Cosmos al sindicatelor ar fi ajuns, fără vreo licitaţie şi pe un preţ de zece ori mai mic decât valoarea de piaţă, în proprietatea omului de afaceri Ilan Shor.
XS
SM
MD
LG