Linkuri accesibilitate

Patriarhul Kiril a oficiat liturghia la Chişinău


Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril

„Preafericitul ne încurajează să fim creştini, să fim buni, iubitori de a fi, cu iubirea în suflet şi de a trăi în Hristos.”În cursul dimineţii patriarhul Kiril al Rusiei a slujit liturghia la catedrala mitropolitană din Chişinău. Relatează, Valentina Ursu

Europa Liberă: Chiar şi dacă plouă neîncetat, de dimineaţă cuminţi, liniştiţi sub umbrele, sute sau chiar peste mia de enoriaşi ascultă Te Deum, oficiat de patriarhul Moscovei şi întregii Rusii, Kiril, aici la Catedrala mitropolitană.


Patriarhul Kiril a oficiat liturghia la catedrala mitropolitană
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct


Europa Liberă: Când aţi venit aici?

„Chiar de la începutul sfintei Liturghii.”

Europa Liberă: Pe la ce oră?

„Pe la opt. Am luat binecuvântarea. Dumnezeu ştie când o vom mai lua-o.”

Europa Liberă: Auziţi ce se citeşte acolo în incinta Catedralei?

„Se aude. Şi cântările se aud, şi cuvintele se aud. Microfonul oleacă se mai încurcă, dar aşa e bine, e frumos.”

Europa Liberă: Ce aţi reţinut din mesajul patriarhului rus?

„De a consolida biserica ortodoxă.”

„Patriarhul acesta e stăpânul bisericii ortodoxe din Moldova. Ne trimite Dumnezeu binecuvântare peste ţară şi vrem ca la aceată Liturghie să luăm şi noi, poporul, binecuvântare de la Dumnezeu, prin mîinele lui.”

„Biserica nu este naţionalitate, biserica este universală, biserica este iubire. Este o onoare pentru noi ca preafericitul să ne viziteze, să ne argumenteze că nu ne-a uitat şi ne încurajează ca să fim creştini, să fim buni, iubitori de a fi, cu iubirea în suflet şi de a trăi în Hristos, Domnul nostru.”

„Nu ne opreşte nici ploaia, nici nimic dragostea pentru a lua binecuvântarea lui. Şi mulţumim lui Dumnezeu, împreună cu dânsul ploaia ne-o trimis-o.”

Câteva voci melodioase cântă: „Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.”

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG