Linkuri accesibilitate

„Adevărul” despre Kiril Patriarhul (Al. Canțîr)


„Voronin la sticlă” (Timpul).
Timpul titrează pe prima pagină: „În secolul 21 rusificarea se face prin binecuvântare. Patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost întâmpinat la Chişinău de ploi şi proteste.” Jurnaliştii au observat ca dacă e dat la căutare pe internet, numele Patriarhului apare de cele mai deseori in contexte „KGB” şi „sfârşitul lumii”. Care din contexte e mai bun aflati citind Timpul de azi.

Într-un editorial Irina Papuc scrie că surpriza Sărbătorii Naţionale a Vinului a fost „Voronin” la sticlă, de parca nu ne-ar fi de ajuns un Voronin în Parlament. Autoarei i-au trecut imediat prin minte gândurile la terenurile de vie pe care ar fi pus mâna fostul şef de stat.

Alexandru Canţâr comentează în Adevarul unele declaraţii ale Patriarhului Kiril, si se intreaba daca in continuare nu cumva vom avea doar martiri canonizaţi, daca nu cumva cei care au impins cadavrele in gropi comune vor fi trecuţi cu vederea, ca inexistenţi.

Şi dintr-o investigaţie publicată în Adevărul puteţi afla că Moldova a pierdut zeci de proprietăţi în Ucraina, majoritatea sanatorii si baze de odihnă pe litoralul Mării negre, în special în staţiunea Sergheevka, construita in proporţie de 80 la sută de moldoveni. Cum de s-a ajuns la această situaţie citiţi în Adevărul.
XS
SM
MD
LG