Linkuri accesibilitate

NATO, trupele ruse şi securitatea României (România liberă)


La moartea fostului lider tărănist Ion Diaconescu (Evenimentul zilei).


Intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului Romania libera, secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Anders Fogh Rasmussen s-a referit si la prezenta trupelor rusesti la granite cu Romania, respectiv in Transnistria. In opinia sa, nu se poate vorbi despre un pericol direct pentru securitatea nationala a Romaniei, dar adauga ceva mai departe ca „stationarea fortelor straine in orice tara trebuie sa se bazeze pe consensul tarii gazda. Aceasta conditie nu este indeplinita atunci cand vorbim depsre Georgia sau Transnistria”. Ceea ce face mai putin ingrijoratoare situatia Transnistriei este faptul ca in acest dosar se poarta negocieri pentru gasirea de solutii politice si diplomatice, mai arata oficialul NATO.

Revista presei bucureştene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:09 0:00
Link direct


Principalele ziare din Romania scriu astazi despre moartea fostului lider taranist Ion Diaconescu. Ultimul sau interviu a fost acordat cotidianului Evenimentul zilei, care il reia alaturi de biografia pe larg a respectatului politician de dupa 1989. Ion Diaconescu i-a primit pe reporteri in luna august, la aniversarea sa de 94 de ani si, desi singur se temea ca va gafa din pricina varstei, a spus lucruri interesante, facand si unele dezvaluiri.

Urmasul lui Corneliu Coposu la conducerea Partidului Taranesc Crestin Democrat a incercat in 1996 sa indrepte soarta Romaniei prin revenirea la monarhie. Solutia de care a dorit sa-l convinga pe regele Mihai a fost sa stabileasca succesiunea la tron in favoarea nepotului sau de fiica Nicolae. Familia regala a decis insa la inceputul lui ʼ97 in favoarea fiicei mai mari, principesa Margareta. Batranul taranist Ion Diaconescu are cuvinte aspre la adresa sotului acesteia din urma, principele Radu, fiul unui apropiat al fostului presedinte social-democrat Ion Iliescu.

Comentarii extrem de ingrijorate pe tema coruptiei din sistemul politic si de justitie din Romania. Incidentul recent de la Giurgiu, unde un tanar baschetbalist american a fost omorat in bataie de membrii unui clan de interlopi a acutizat apropierile facute de presa intre interesele politicienilor – care-si cumpara voturi inclusiv prin intermediul lumii interlope – si deciziile interesate ale magistratilor, care-i protejeaza in mod scandalos in fata legii.

Andreea Pora descrie in revista 22 caracatita de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aranjamentele din Consiliul Superior al Magistraturii si modul in care societatea civila s-a pacalit sustinand unii judecatori considerati curati in structurile de conducere ale breslei.
XS
SM
MD
LG