Linkuri accesibilitate

Marian Lupu va refuza să inițieze demiterea procurorului general


Dialog aprins între spicherul Marian Lupu și premierul Vlad Filat
Spicherul Marian Lupu a anunțat astăzi că va refuza să inițieze demiterea procurorului general cerută de premierul Vlad Filat, chiar dacă acesta îl amenință pe Lupu însuși cu demiterea.

”Domnul Filat să-și păstreze energia și elanul pentru următoarele acțiuni cu noii săi parteneri, Partidul Comuniștilor, jocul căruia a început să-l facă”.

Lupu a făcut declarația în urma demiterii de joi a directorului serviciului de informații prin votul comun al deputaților liberal-democrați ai premierului Filat și celor comuniști. Vlad Filat neagă intenția de a se coaliza cu opoziția spunând că urmărește „curățarea justiției” de persoane controlate de vicepreședintele democrat Vlad Plahotniuc, despre care a spus astăzi cu nu vrea să-l mai întâlnească vreodată:

„Pentru ziua de luni, 17 octombrie, voi invita liderii partidelor din Alianță pentru a avea o discuție. Eu cel puțin cu o persoană din Consiliul Alianței nu mă voi mai întâlni. Și de aceea discuţia va fi la nivel de lideri, pentru ca ulterior partidele să-și ia deciziile pe care consideră că trebuie să și le ia”.

Primul ministru insistă că votul roșu-verde de joi din Parlament se poate repeta și pentru demiterea lui Marian Lupu dacă spicherul blochează înlocuirea procurorului general, Valeriu Zubco, pe care Filat îl acuză de complicitate tacită la atacurile de astă vară împotriva investitorilor europeni la băncile moldovenești.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG