Linkuri accesibilitate

O Alianță părăsită treptat de alegători (Al. Canțîr/Adevărul)


Coalițiile „nefirești” ale ultimei săptămîni (Timpul).




Alexandru Canţîr scrie în Adevărul că tot mai mulţi alegători încep să întoarcă spatele celor pe care i-au adus la putere, pentru ca nu-i normal ca o alianţă să poată supravieţui doar dacă… nu face nimic important. Pentru ca e penibil ca o alianţă să reziste doar cu condiţia ca guvernul să fie cat mai slab cu putinţă iar liderii să-şi care cu iubire de patrie unul altuia pumni în scăfârlie. Alexandru Canţîr povesteşte o întâmplare cu un cetăţean care a vrut să construiască un azil de bătrâni în satul lui cu bani europeni iar primarul nu i-a permis, pentru că nu i-a plăcut că europenii n-au venit cu banii direct la primărie.

Adevărul mai scrie că „presa de la Moscova a declanşat o campanie fără precedent contra lui Igor Smirnov, liderul separatist de la Tiraspol”. „Practic toată presa apropiată de administraţia de la Kremlin, dar şi mulţi oficiali de la Moscova susţin că menţinerea la putere a lui Igor Smirnov va avea efecte negative pentru regiune.”

Constantin Tănase scrie în Timpul scrie că „votul consolidat al PLDM şi PCRM de săptămâna trecută nu e o surpriză pentru nimeni - ideea unei coaliţii verde-roşii demult plutea în aer”. Pe cât de naturală este «coaliţia verde-roşie» PLDM-PCRM, pe atât de nefirească apare cealaltă «coaliţie» nedeclarată, cea dintre PD şi PL. Meritul apropierii PL şi PD îi aparţine lui Filat, el l-a împins pe Ghimpu în braţele lui Lupu. Adevărul e unul: Filat a distrus Alianţa pentru Integrare Europeană. El şi-a minţit alegătorii, i-a minţit şi pe membrii propriului partid. Plata va veni mai târziu, consideră autorul.
XS
SM
MD
LG