Linkuri accesibilitate

Soarta Alianţei pentru Integrare Europeană va fi decisă joi


Declarații după şedinţa conducerii Alianței pentru Integrare Europeană,


Liderul democrat Marian Lupu a declarat că soarta Alianţei va fi decisă joi, în următoarea şedinţă a Parlamentului. Marian Lupu a respins cererea premierului Filat de a-l demite pe procurorul general Zubco, moment în care premierul a declarat că ar putea fi schimbat preşedintele parlamentului.

Săptămâna trecută a fost demis şeful SIS, de parlament, cu votul PLDM şi al partidului comuniştilor. Directorul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Mihai Cibotaru și-a depus astăzi demisia. Cibotaru este al treilea de pe lista funcționarilor a căror demisie a fost cerută de premierul liberal-democat Vlad Filat din cauza presupusei complicități tacite la atacurile din sistemul bancar.

Marian Lupu a mai declarat că la şedinţa Alianţei nu s-a discutat despre remanierea de guvern, anunţată şi ea de premierul Filat. Liderul PLDM, premierul Vlad Filat a declarat că speră ca până joi să fie acceptată cererea sa de demitere a procurorului general. Şi atunci, toate tensiunile din Alianţă or să dispară. De demiterea procurorului depinde viitorul Alianţei pentru Integrare europeană, a mai declarat premierul.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a precizat şi el că nu va vota demiterea procurorului general atâta timp cât nu există „probe” convingătoare. Mai mult, Ghimpu ceruse ca aceste probe, dacă există, să fie discutate în consiliul Alianței. Ghimpu a mai declarat că până acum liberalii au făcut tot ce s-a putut să salveze Alianţa. Şi a avertizat că eventuala demitere, joi, a preşedintelui parlamentului Marian Lupu va marca sfârşitul Alianţei, fiind egală cu încălcarea acordului de formare a AIE.

„Cred că s-au epuizat posibilităţile”, a adăugat liderul liberal după şedinţa conducerii alianţei, atrăgând atenția că ruperea Alianţeiva duce la compromiterea partidelor democratice.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG