Linkuri accesibilitate

30.10 - Chișinău: Demiterea șefului administrației orașului Tighina


Igor Smirnov la alegerile prezidențiale din provincia separatistă în 2006
Igor Smirnov la alegerile prezidențiale din provincia separatistă în 2006

Smirnov a pus în circulaţie un apel către populaţia oraşului Tighina, în care îl acuză pe Zenovich de aplicarea unor metode de lucru inacceptabile, de încălcarea disciplinei de stat şi de declaraţii iresponsabile.




30 octombrie 2001

Ora Moldovei.

Demiterea șefului administrației orașului Tighina.

Astăzi preşedintele autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, Igor Smirnov, l-a demis prin decret pe şeful administraţiei oraşului Tighina, Tom Zenovich, considerat ca principalul său contracandidat în alegerile prezidenţiale, programate pentru 9 decembrie.

Serviciul de presă al lui Smirnov a pus în circulaţie un apel al acestuia către populaţia oraşului Tighina, în care îl acuză pe Zenovich de aplicarea unor metode de lucru inacceptabile, de încălcarea disciplinei de stat şi de lansarea unor declaraţii iresponsabile.

Agenţia rusă de ştiri ITAR TAAS a anunţat că după semnarea decretului, miliţia transnistreană l-a împiedicat Zenovich să intre în clădirea sovietului orăşenesc. Zenovich a declarat presei că este vorba de o reglare de conturi cu un oponent politic. Amintim în acest context că Zenovich şi-a prezentat cererea de a fi înregistrat drept candidat prezidenţial la comisia electorală centrală a Transnistriei. Cererea urmează a fi examinată pentru a doua oară până vinerea aceasta.
XS
SM
MD
LG