Linkuri accesibilitate

Tîrgul virtual de muncă „Veniți acasă măi copii”
Anul trecut am participat la Praga la un tîrg al locurilor de muncă unde mai multe companii și agenții europene erau în căutarea tinerilor specialiști, care cunosc limbi străine. Predominant era cerută engleza, franceza, germana, spaniola, italiana și majoritatea limbilor nordice: finlandeza, suedeza, norvegiana, daneza și olandeza.

Participanții se apropiau de reprezentanții companiilor și dacă găseau ceva pe plac - lăsau CV-ul, iar companiile date urmau să-i cheme la interviu dacă abilitățile candidaților corespundeau cerințelor. Pe lîngă aceasta, am avut parte și de seminare gratuite organizate de directorii cîtorva agenții, care au vorbit despre criteriile care sunt foarte mult luate în calcul la evaluarea candidaților și ne-au dat sfaturi cum să scriem un CV bun şi unde să-l publicăm.

Anul acesta, însă, am primit o invitație de la aceiași organizatori să particip la un tîrg al locurilor de muncă, numai că virtual. A fost o experiență foarte interesantă, pentru că după ce te înregistrezi pe site-ul tîrgului, poți să faci același lucru ca şi la un tîrg de muncă real: să „te apropii” de compania care te interesează și să-i contactezi în regim online.

Inițial tîrgul era planificat pentru trei zile, pînă pe 28 octombrie, dar din cauza fluxului mare de participanți, tîrgul virtual își menține „ușile deschise” pînă pe data de 31 octombrie.

Ideea de a organiza un tîrg al locurilor de muncă virtual m-a impresionat mult și dacă autoritățile din Moldova sunt interesate să readucă tinerii moldoveni acasă, ar fi bine să organizeze astfel de tîrguri virtuale la care să facă publice locurile de muncă vacante din Moldova, iar tinerii noștri să poată participa din orice colț al lumii.

Vezi comentarii (3)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG