Linkuri accesibilitate

Ilie Cazac torturat de gardienii transnistreni ca să se autodenunţe (Adevărul)


Cine l-a înaintat pe Şoltoianu la Ordinul Republicii? (Timpul)


Cotidianul Adevărul propune un interviu cu Ilie Cazac, fostul inspector fiscal care a stat ilegal un an şi şapte luni în închisorile din regiunea transnistreană a ţării. Tînărul a venit ieri la Chişinău, unde s-a întâlnit cu oficialii de la Guvern. A spus că va rămâne în capitală, la rude, pentru că la Tighina nu se mai simte în siguranţă. Ilie Cazac mai zice că în detenţie a fost bătut de gardieni şi că îl obligau să se autodenunţe. Referindu-se la condiţiile din penitenciar, Ilie crede că la Hlinoaia, Grioriopol au fost cele mai proaste condiţii. Acolo nu este apă, iar iarna – nici căldură.


Revista presei matinale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct



Săptămânalul de investigaţii Ziarul de Gardă publică un interviu cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov. Administraţia instituţiei a fost acuzată, în ultimul timp, de faptul că nu a ţinut cont de revendicările celor săraci şi nu a stabilit „tarife echitabile” la gaze şi agentul termic. În replică, spune dl Parlicov, astfel de tarife nici nu pot exista, or dacă ANRE ar fixa tarife reduse pentru unele categorii, aceasta ar constitui o povară suplimentară şi tarife mai mari pentru ceilalţi consumatori.

În articolul intitulat „Candidaţii la preşedinţie – testaţi medical, nu şi intelectual”, Ziarul de Gardă îl citează pe fostul preşedinte Petru Lucinschi că: „deşi examinarea medicală a candidaţilor la funcţia de preşedinte ar putea fi necesară, în condiţiile actuale ale R.Moldova, o astfel de examinare este o formalitate.” Dl Lucinschi crede că „Într-o societate în care cultura politică este înaltă şi în care toţi se cunosc şi totul este public, nu este nevoie de aşa ceva.”

„Cine l-a înaintat pe Şoltoianu” la Ordinul Republicii? – este titlul articolului semnat de Pavel Păduraru în Timpul. Amintim că sportivul este acuzat de omucidere. Ieri, Ministerul Tineretului şi Sportului şi-a retras temporar avizul în privinţa distincţiei respective. Ziariştii de la Timpul au insistat să afle dacă la fel au procedat şi ceilalţi semnatari, adică Federaţia de kikboxing şi Comitetul Naţional Olimpic (CNO). Aici lucrurile se încurcă. Federaţia nu a semnat niciun document prin care l-ar înainta pe Şoltoianu la Ordinul Republicii. Şi Nicolae Juravschi, preşedintele CNO susţine că nu are nicio legătură cu aceasta. Ziarul Timpul menţionează că singura distincţie de stat obţinutăde Ion Şoltoianu a fost „Meritul Civic”, care i-a fost acordat, în anul 2007, de către Vladimir Voronin.
XS
SM
MD
LG