Linkuri accesibilitate

De ce în Republica Moldova nu poţi fi şi bogat şi curat? (Timpul)


Decizia CEDO în cazul membrilor grupului Ilașcu (Adevărul).





De ce în Republica Moldova nu poţi fi şi bogat şi curat? - întreabă Constantin Tănase în paginile cotidianului Timpul. Societatea este bolnavă de sus pînă jos, dacă există convingerea că în Republica Moldova, un nivel de viaţă poate să-l atingă numai un hoţ, că numai un hoţ poate avea o casă normală şi un elementar confort. Oare cît timp, continuă dl Tănase, la moldoveni drept dovadă de moralitate vor servi pantalonii rupţi în fund?

Dacă vreţi să aflaţi ce-i lipseşte sistemului bancar din Republica Moldova, răsfoiţi săptămânalul Economist. La pagina patru, Victor Ursu scrie că legislaţia încă imperfectă din Republica Moldova, lipsa unor organisme specializate în negocierea conflictelor dintre bănci şi clienţi, şi deficienţele cronice de sistem, împiedică dezvoltarea cu paşi repezi a sistemului bancar moldovenesc.

Cotidianul Adevărul se referă la decizia CEDO de condamnare a guvernului Federaţiei Ruse în cazul foştilor deţinuţi politici din grupul Ilaşcu, Andrei Ivanţoc şi Tudor Popa. Anastasia Nani scrie că decizia vine la şapte ani după ce tot CEDO a obligat Rusia şi Moldova să asigure eliberarea acestora din penitenciarele din Transnistria. Ziarista o citează pe soţia lui Andrei Ivanţoc, Eudochia, spunînd că „a trecut ceva timp până a fost adoptată hotărîrea CEDO, nu se ştie însă cît timp va mai trece până guvernul rus o va executa.”

În fine, ziarul de limba rusa Panorama îl citează pe deputatul dumei ruseşti, Serghei Marcov, spunînd că liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, poate repeta soarta fostului primar al Moscovei. Iurii Lujkov a fost demis pe baza unor acuzaţii de corupţie după ani de muncă în partidul „Rusia Unită” al premierului Vladimir Putin. Zilele trecute, Igor Smirnov şi-a înaintat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al regiunii, al cincilea la număr, chiar dacă fiul său este cercetat penal în Rusia.
XS
SM
MD
LG