Linkuri accesibilitate

Visuri volatile „în plin sentiment sau la finele lui.”


Cu microfonul Europei Libere la expoziția de grafică semnată de Vasile Botnaru.




Seful biroului Europei Libere de la Chișinău, Vasile Botnaru nu este numai jurnalist dar si... artist iar Paul Hodorogea a fost prezent la vernisajul ultimei sale expoziţii de grafică deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei, unde poate fi vizitată pînă pe 4 decembrie.

Visuri Volatile” şi-a numit Vasile Botnaru expoziţia care cuprinde peste 70 de lucrări grafice, cele mai bune din ultimii 15 ani.

Vernisajul expoziției lui Vasile Botanaru: „Visuri volatile”
Vernisajul expoziției lui Vasile Botanaru: „Visuri volatile”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct


„Aceste schiţe m-au abandonat pe mine, pentru că eu nu sunt în stare să le adun într-o lucrare epică. Eu le-am prins din zbor, ele s-au plictisit să aştepte să le pun împreună cât desenez un lucru mai temeinic şi au plecat.

Titlurile sunt foarte convenţionale, sunteţi liberi să le tălmăciţi cum vreţi, dar sigur că laitmotivul e unul, este o relaţie într-un cuplu, este o stare a unui personaj care este în plin sentiment sau la finele sentimentului.”




Printre vizitatorii vernisajului s-au aflat şi mulţi politicieni. L-am întrebat pe deputatul Mihai Ghimpu dacă este vreo diferenţă între felul
Mihai Ghimpu zîmbind volatil
Mihai Ghimpu zîmbind volatil
cum jurnalistul Vasile Botnaru îi adresează întrebări şi felul cum mânuieşte pensula:

„Cam tot aşa, tăioase. Şi întrebările şi grafica. Asta e viziunea domnului Botnaru, în felul său vede femeia, în felul său vede un preşedinte, primul preşedinte”.

Şi deputatul PD, Dumitru Diacov nu vede mari diferenţe: „Nu, deseori e aproape, pentru că întotdeauna e nestandard.”

Jurnalista Natalia Morari s-a arătat interesată în special de lucrările care arată personaje concrete:
„Cel mai mult mi-au atras atenţia două desene, primul
preşedinte şi cel al lui Rasputin, pentru că este ceva absolut neobişnuit pentru Vasile.”

De la Ludmila Casian şi Tatiana Chiriac, care erau printre vizitatorii expoziției am încercat să aflu cum văd ele personalitatea autorului Vasile Botnaru privind locurările lui: „Aici te uiţi şi vezi ce vrei, îţi dai frâu liber logicii, gândirii, impresionismului…”



„Desigur că la suprafaţă e abstracţionism, dar văd şi tristeţe, văd şi… dragoste? Nu, nu prea văd, adică ceea ce vedem nu înseamnă că este o dragoste împlinită.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG