Linkuri accesibilitate

25.11 - Bucureştiul are un potenţial mare dar starea proastă a clădirilor dă o impresie negativă despre capitală


Alexandru Beldiman: „Dacă există voinţă politică este o şansă ca imaginea Bucureştiului să se schimbe...”25 noiembrie 2001

Interviul săptămânii.
Realizator: Andrei Manolescu

Bucureştiul are un potenţial mare dar starea proastă a clădirilor dă o impresie negativă despre capitală.

Invitat: arhitectul Alexandru Beldiman, vice preşedintele Uniunii internaţionale a arhitecţilor.

Despre proiectul de la Biserica Armenească, lucrări subterane prost realizate (ca drenajul apelor de-a lungul Dâmboviţei, care trebuia să apere metroul de inundaţii) şi construcţii ilegale sau de o calitate arhitectonică „dubiaosă”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:57 0:00
Link direct


„Cred că Bucureştiul are un potenţial mare, mulţi colegi din străinătate au remarcat acest lucru dar starea proastă a clădirilor face ca lumea, în general, să aibă o impresie negativă despre Bucureşti”.

„...în zona centrală, arhitecţii ar trebui să propună soluţii care să se nască din dialogul cu construcţiile existente. [...] La nivelul sectoarelor ar trebui să apară nişte comisii tehnice, care să frâneze elanul deşănţat al cuplului, client-arhitect în a promova contrucţii exclusiv din sticlă”.

„Dacă există voinţă politică este o şansă ca imaginea Bucureştiului să se schimbe...; voinţă politică ce trebuie să vină în egală măsură dinspre capitală şi dispre guvern...”
XS
SM
MD
LG