Linkuri accesibilitate

Viaţa poate fi la fel de interesantă ca un roman


Andrei Şenşeuţchi: „Informaţia o luăm dintr-o carte deseori ne arată ceea ce nu vedem cu ochiul liber.






O discuție la Librăria din cartier cu Andrei Șenșeuțchi, masterand în drept economic.


Europa Liberă: Când te afli în faţa unui raft cu cărţi ce-ţi atrage atenţia?

Andrei Șenșeuțchi
Andrei Șenșeuțchi
Andrei Şenşeuţchi: „Răspunsul la această întrebare l-am aflat de curând, vara. Atunci am pus mâna pe o carte care se numeşte „Nicolae şi Alexandra”; este o biografie despre familia ţaristă a lui Nicolae al II-lea. Mi-am dat seama că viaţa poate fi la fel de interesantă ca un roman. Adică din opera biografică a lui Nicolae al II-lea am avut un interes la fel de mare ca şi faţă de un roman citit anterior, care era ficţiune. Aşadar, mi-am propus ca pe viitor să citesc mai mult opere non-ficţiune, documentare, biografii, cărţi filozofice, păreri, opinii, care dau mai multă cultură generală, afli lucruri noi.”

La Librăria din cartier cu Andrei Şenşeuţchi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:42 0:00
Link direct


Europa Liberă: Atunci când ai observat că viaţa poate fi la fel de interesantă ca şi ficţiunea te-ai gândit cumva că la ce bun să mai citesc despre lucrurile interesante care li se întâmpla altora dacă pot sa-mi trăiesc viaţa şi s-o fac pe a mea mai interesantă?

Andrei Şenşeuţchi:
„Informaţia o luăm dintr-o carte deseori ne arată ceea ce nu vedem cu ochiul liber. Citind o carte ai posibilitatea să trăieşti o viaţă, două vieţi, trei vieţi, in dependenţă de câte cărţi citeşti. Astfel nu iroseşti timpul punându-ţi întrebări la care poţi să afli răspunsul doar citind o pagină sau un alineat în plus.”

Europa Liberă: Cum îţi afectează viaţa faptul că citeşti mai mult decât majoritatea?

Andrei Şenşeuţchi:
„Nu ştiu dacă ar fi corect să spui „majoritatea”. Cred că citesc foarte puţin. Aş dori să am voinţă şi timp să citesc mai mult, întotdeauna se poate mai mult. Nu demult am început totuşi să citesc destul de mult, în această vară am citit 5-7 cărţi şi aş putea spune că modul meu de a gândi în anumite momente s-a schimbat. Foarte multe discuţii cu prietenii mei au început să se învârtă în jurul temei cărţilor citite, am început a ne recomanda cărţi unul altuia. Când citeşti mai mult se simte influența pe care o au cărţile asupra ta şi când vezi această diferenţă îţi dai seama că merită a citi.”
XS
SM
MD
LG