Linkuri accesibilitate

Automobile „Great Wall” asamblate în Bulgaria


Pînă la finele anului viitor vor fi asamblate cu piese produse în China, 2000 de autoturisme de oraș de tipul „Voleex C10” destinate pieței interne și țărilor din regiune.„Uzina companiei chineze „Great Wall” va fi inaugurată într-un mod oficial în februarie 2012”, a declarat directorul executiv Andon Dimitrov. La proiect participa compania bulgară „Litex Commerce” al omului de afaceri și proprietar al clubului de fotball „Litex” Grișa Gancev.

Pînă la finele anului viitor vor fi produse sau mai bine zis – asamblate cu piese produse în China, 2 000 de autoturisme de oraș de tipul „Voleex C10” destinate pieței interne și țărilor din regiune. În 2013 gama de producție va fi extinsă cu 2 modele - SUV-ul „Hover H-5” și peekup-ul „Steed”, urmând ca în 2014 în două schimburi să fie produse 50 000 de autoturisme destinate țărilor din Uniunea Europeană. Cel mai ieftin dintre cele trei modele va costa sub 6.500 euro, au scris mediile sofiote. Prețurile nu au fost încă anunțate oficial.

Cu un an în urmă au fost angajați primii 120 de muncitori care au frecventat cursuri profesionale în China. În următorii ani numărul muncitorilor va depăși 2000. Treptat vor fi construite capacități de producție pentru diferite piese și subansamble. La Loveci vor fi produse și autoturisme cu instalația de gaze. Daca vanzarile vor merge bine, investiția chineză va ajunge la 300 de milioane euro.

Prima săpătura la uzina din cartierul Bahovița al orașului a fost făcută cu trei ani în urmă de premierul de atunci Serghei Stanișev. Investiția inițială a fost evaluată la 80 de milioane de euro. În februarie 2009 guvernul bulgar a acordat preferințe speciale investitorului chinez.

În anii ʼ60 la Loveci au fost asamblate căteva sute de autoturisme „FIAT”. A urmat asamblarea de autoturisme „Moskvici” cu componente din Rusia. În 1990, producţia a fost oprită.

La jumătatea anilor '90, compania britanica „Rover” a făcut un parteneriat cu o firmă din Varna pentru a produce maşini de oraș, dar tentativa a eşuat.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG