Linkuri accesibilitate

Tu ai profitat de reduceri?


„Tu, cumpărătorul, ar trebui să scapi de senzaţia copleşitoare că nu exişti, dacă nu le cumperi produsul ieftinit.”Sărbătorile de iarnă sînt perioada în care cetăţeanul moldovean simte mai mult ca oricînd că trăieşte într-o societate de consum. Vitrinele magazinelor, posturile de televiziune şi de radio, Internetul şi fluturaşii din cutiile poştale îţi propun REDUCERI cîtă frunză şi iarbă. Eşti bombardat din toate părţile cu reduceri.

Indivizi cu fizionomii fericite şi cu voci încîntătoare te sfătuiesc să profiţi de reduceri, să nu mai eziţi, să vii imediat în cutare magazin şi să cumperi produsul jinduit la un preţ ridicol de mic!!! Ţi se explică, pe îndelete, că e curată prostie să ratezi şansa unică de a cumpăra marfa impecabilă cu reducere, ţi se explică, pe îndelete, că e avantajul tău, nu al lor, să le cumperi produsul. Ei de dragul tău ţi-l vînd mai ieftin, îmbunaţi de magia Crăciunului! Acum e momentul! Ia banii şi aleargă spre magazinele lor!

Iar gama de reduceri e halucinantă. De 30-40-50 sau chiar 75%!!! Sau dacă cumperi mai multe produse de acelaşi fel, ţi se mai dă unul gratis! Cu cît mai mult cumperi, cu atît mai puţin plăteşti! Acum e momentul! Unde mai pui că şi unele vedete recente te îmbie pe sticlă să nu eziţi, să mergi imediat în cutare magazin. Păi, cum să nu-i dai crezare vedetei recente? Că şi ea numai cu grijile şi dorinţele tale trăieşte. Ea şi la nuntă ţi-ar face reducere, pe post de interpret, numai că nu poate. Da, toţi aceşti oameni se gîndesc numai la binele consumatorilor.

Şi intri, cu ochii bulbucaţi de alergătură, în magazinul cu reduceri mirifice, şi te apropii cu respiraţia întretăiată de haina care costă 2500 de lei şi care mai demult costa 4000 de lei... Reducerea e năucitoare, e o diferenţă de tocmai 1500 de lei şi totuşi.... parcă nici preţul actual nu ţi se pare minuscul, iar şi mai rău e că nici haina respectivă parcă nu ţi se pare ieşită din comun...

Ce vreau să zic? Fireşte reducerile cu care sîntem bombardaţi acum sînt diferite. Există printre ele şi unele cu adevărat merituoase. Numai că tu, cumpărătorul, ar trebui să scapi de senzaţia copleşitoare că nu exişti, dacă nu le cumperi produsul ieftinit. Fii sigur, cu cît vei fi mai circumspect, mai rezervat, mai pretenţios, cu atît vor fi ei mai corecţi cu tine, cu atît mai multe reduceri avantajoase îţi vor propune. Stai liniştit, reducerea nu fuge de tine!

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG