Linkuri accesibilitate

„Protestele vor continua până la desfiinţarea posturilor de pacificatori.”


La postul de la Vadul lui Vodă

Ala Morcov: altercaţiile de la Vadul lui Vodă au fost organizate de provocatori.În jur de 500 de persoane au protestat la Vadul lui Vodă, cerând desfiinţarea postului de pacificatori, pe ambele maluri ale Nistrului, relatează corespondenta Europei Libere.

Ala Morcov, consilierea raionului Dubăsari, membră a comitetului de organizare a protestelor, a declarat Europei Libere că regretă altercaţiile care s-au produs astăzi. Dna Morcov a vorbit de elemente provocatoare care s-ar fi infiltrat între manifestanţi. Incidentul, a precizat însă dna Morcov, nu-i va face pe sătenii din regiune să renunţe la proteste. Acestea vor continua până sunt desfiinţate toate posturile de control ale forţelor pacificatoare, începând cu cele de la Vadul lui Vodă.

Noi proteste în Moldova
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00


Protestele au început după 1 ianuarie, când un tânăr din Pârâta a fost împuşcat mortal de un pacificator rus la postul de control de lângă Vadul lui Vodă.

Cu două zile în urmă, în cadrul Comandamentului Militar Unit s-a ajuns l-a înţelegerea ca militarii să fie dezarmaţi, iar numărul lor înjumătăţit, ceea ce nu s-a întâmplat. De asemenea, bornele de beton, înlăturate cu două zile în urmă, au fost reinstalate unilateral de pacificatorii de pe malul stâng al Nistrului.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG