Linkuri accesibilitate

Opoziția extraparlamentară a protestat la Chişinău


Iurie Roşca a lăsat să se înţeleagă că va fi alături de PCRM la organizarea protestelor .

După ce sâmbătă, în centrul Chişinăului, a avut loc manifestaţia de protest organizată de Partidul Comuniştilor, astăzi a fost din nou rândul opoziţiei extraparlamentare să protesteze. Ce nu s-a schimbat au fost cere manifestanţilor: dizolvarea parlamentului şi alegeri generale anticipate din cauză că nu a fost ales preşedintele ţării. Ieri, liderul comuniştilor Vladimir Voronin a afirmat că partidul său şi-ar putea uni forţele, când vine vorba de proteste, cu Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei creat de opoziţia extraparlamentară. Ileana Giurchescu a stat d evorbă cu Valentina Ursu despre protestul de azi.


Valentina Ursu: Iată că şi astăzi Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei a scos lume aici în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, S-a adunat multă lume, organizatorii spun că ar fi până la o mie. Simpatizanţii şi membri Comitetului acuză guvernarea de uzurparea puterii în stat. Iurie Roşca, fostul lider creştin democrat a declarat că mecanismul de uzurpare a puterii va fi demontat şi toţi vor fi trimişi la puşcărie…Pavel MIdrigan, fost membru al Comisiei electorale centrale din partea partidului comuniştilor, a amintit că protestatarii sunt pentru a treia oară aici, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Şi vor fi până ce revendicările lor vor fi realizate.

Europa Liberă:
Valentina, aş vrea să ştiu dacă până acum, dacă cineva de la guvernare sau din partidele Alianţei a reacţionat la ceste proteste ? Ieri au manifestat comuniştii, astăzi opoziţia extra parlamentară…

Valentina Ursu: După protestele de ieri şi cele de astăzi, nimeni nu a ieşit cu declaraţii deşi ceva mai înainte atât premierul Vlad Filat cât şi alţi lideri ai Alianţei au spus că aceste acţiuni de protest sunt bine dirijate, sunt bine organizate şi că urmăresc un singur scop : să tensioneze situaţia şi să aproprie ziua alegerilor parlamentare anticipate.

Europa Liberă: Opoziţia extraparlamentară a comentat oferta făcută ieri de liderul comuniştilor Vladimir Voronin şi anume că partidul comuniştilor şi-ar putea uni forţele cu opoziţia extraparlamentară în aceste proteste ?

Valentina Ursu: Iurie Roşca a lăsat să se înţeleagă că susţine acest îndemn al comuniştilor de a fi împreună când vine vorba de organizarea protestelor .

Vezi comentarii (4)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG