Linkuri accesibilitate

„Vlad Filat nu trebuia să-l ţistuiască pe ambasadorul Igor Munteanu” (Jurnal de Chișinău)


„O banală momeală destinată oamenilor care visează la o îmbogăţire grabnică” (Adevărul).


Un comentariu din Timpul, semnat de Alexandru Vakulovski, vorbeşte despre atacurile asupra bisericii, avându-se în vedere reacţia furibundă pe care a trezit-o apelul unui episcop cunoscut şi anterior pentru declaraţii la limită politicului care acum a îndemnat credincioşii să se roage pentru demisia Alianţei.
„Am cunoscut şi eu preoţi meschini. Dar am cunoscut şi preoţi aşa cum ar trebui să fie. Şi datorită celor adevăraţi nu mi se deschide gura să zic ceva împotriva bisericii. Atacurile asupra bisericii mi se par foarte asemănătoare cu protestele comuniştilor. Alianţa se află într-o criză profundă, dar cu fiecare protest al comuniştilor se întăreşte. La fel şi biserica, cu cât mai mult este atacată de incompetenţi, cu atât oamenii se pot întreba ce au ateii cu preoţii şi, până la urmă îşi pot pune problema credinţei,” este părerea lui Alexandru Vakulovski.

Editorialistul Petru Bogatu opinează în paginile „Jurnal de Chişinău”, că „dacă, din stupiditate sau din laşitate, vor ceda puterea, după cum sugerează, mai în glumă, mai în serios, Mihai Ghimpu, liderii Alianţei riscă să fie băgaţi la zdup.” Dl Bogatu face referire la o declaraţie a preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, într-o emisiune televizată, potrivit căreia: „Partidul Liberal este gata să le ofere comuniştilor Guvernul. Să guverneze până la finalul actualului mandat al Parlamentului şi să arate poporului că pot conduce în actualele condiţii”. Petru Bogatu crede că „Actualii lideri ai AIE, dacă nu se dumeresc astăzi, în scurt timp ar putea fi încarceraţi în aceeaşi celulă din penitenciar sau în unele alăturate, unde vor avea posibilitatea să se împace, în sfârşit”.

Vlad Filat nu trebuia să-l ţistuiască pe ambasadorul Igor Munteanu, care ne reprezintă la Washington” crede Nicolae Negru de la „Jurnal de Chişinău”. Premierul a fost deranjat de faptul că ambasadorul şi-a permis să se refere la posibilitatea alegerii preşedintelui R. Moldova în luna februarie în cadrul unei audieri publice organizată de Comisia pentru Securitate şi Cooperare Europeană.„Dar să admitem, la urma urmei, că Munteanu a greşit. [...] De ce să li se interzică, „printr-o circulară”, ambasadorilor să nu comenteze „procesele politice din Republica Moldova”? Nu e stupid să interzici ceea ce nu poţi interzice? Cum să evite un ambasador să discute despre „procesele politice” din ţara sa dacă acesta în esenţă e rostul aflării sale în străinătate?” se întreabă dl Nicolae Negru. „Premierul Filat trebuie să-şi aleagă alte modele de imitat. Putin, Lukaşenko, Voronin etc. nu sunt potriviţi pentru acest rol. Mai cu seamă în materia diplomatică, sensibilă, volatilă, nu se intervine ca un „tătuc”, pe un ton răstit. Nu, nu sperie pe nimeni, dar produce o impresie proastă”, conchide editorialistul în paginile „Jurnal de Chişinău”.

Creatorul celebrei piramide MMM care a ruinat milioane de ruşi în anii ’90 a pus pe roate o nouă afacere în 2011. Jocul a ajuns în Republica Moldova şi are deja mii de participanţi, anunţă cotidianul „Adevărul”. Specialiştii spun că şansele de a câştiga ceva participând la acest joc piramidal sunt minime. „Este o banală momeală destinată oamenilor care visează la o îmbogăţire grabnică. Unii cad pradă acestor oferte pentru că speră că vor fi printre primii şi vor reuşi să-şi scoată investiţia“, comentează Sveatoslav Mihalache, expert la Financial Brains, citat de „Adevărul”. Totodată, el precizează că asemenea piramide nu sunt interzise în Moldova.
XS
SM
MD
LG