Linkuri accesibilitate

Proiecte comune energetice moldo-române (union.md)


Letonii au răsturnat referendumul privitor la limba rusă (Timpul).


Știrea despre referendumul din Letonia care a spus nu statutului de limbă de stat pentru limba rusă își face loc în mai toate publicațiile, fie print, fie de pe internet. „Letonii au răsturnat referendumul: rusa NU VA FI limbă de stat în Letonia”, titrează Timpul, precizând că limba rusă va rămâne în fosta republică sovietică, acum membră a UE, la statutul de limbă străină, deși este vorbită de 44 la sută din cetățeni.

O altă știre omniprezentă este cea despre ședinţa comună de lucru a guvernelor din România şi Republica Moldova care va fi organizată pe 3 martie, la Iaşi. Coordonatele acestei întruniri au fost stabilite în cadrul unei convorbiri telefonice dintre premierul Vlad Filat și omologul său român, Mihai Răzvan Ungureanu, iar union.md scrie că în cadrul întâlnirii vor fi discutate în detalii proiectele privind construcţia liniei electrice Fâlciu - Goteşti 110 kV şi a conductei de interconectare Ungheni – Iaşi. Cele două state au planificat de câteva ori să organizeze o şedinţă comună de Guverne, dar întâlnirile au fost amânate, mai amintește publicația.

Un articol din Adevărul anunță că tânărul care a suportat un transplant nereușit de rinichi recent în Republica Moldova va fi operat din nou la București. Intervenția chirurgicală va costa 25 de mii de euro și va fi plătită de Ministerul Sănătății, dar va avea loc la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă și Transplant Renal din spitalul Fundeni din București. Adevărul îl citează pe ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, cu precizarea că în acest moment se așteaptă confirmarea că a fost găsit un donator cu rinichi compatibil, astfel încât tânărul operat la Chișinău să fie supus unei noi intervenții chirurgicale. Transplantul eșuat a avut loc anul trecut, în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci, donatorul a fost chiar mama pacientului.
XS
SM
MD
LG