Linkuri accesibilitate

Gazoductul Iaşi-Ungheni – „prioritatea zero”


Valeriu Lazăr: „Şase milioane de euro nu sunt banii ce nu pot fi identificaţi pentru un obiectiv strategic.”


Sâmbătă, la prima şedinţă comună a guvernelor Republicii Moldova şi României, premierul Vlad Filat a asigurat că până la sfârşitul anului va fi termina gazoductul Iaşi-Ungheni, un proiect prioritar pentru guvernul de la Chişinău care vrea să diversifice sursele de energie. Valentina Ursu a stat ulterior de vorbă cu ministrul economiei, Valeriu Lazăr:

Europa Liberă: Domnule Lazăr, au fost identificaţi banii pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni?

Valeriu Lazăr: „Dacă premierul a zis că au fost, înseamnă că au fost.”

Europa Liberă: De unde?

Valeriu Lazăr
Valeriu Lazăr
Valeriu Lazăr: „S-a scos şi o sarcină în evidenţă pentru ambii miniştri, şi de Finanţe, şi pentru cei care au în gestiune fonduri că este prioritatea zero, ceea ce înseamnă că alte priorităţi imediate nu există. Şi asta m-a făcut să fiu optimist. Neintrând acum în detalii, dar premierii au discutat subiectul acesta tet-a-tet şi aţi văzut declaraţiile. Nu cunosc mai mult.”

Europa Liberă: Bine, dar din moment ce s-a declarat către finele acestui an ar putea dat în exploatare.

Valeriu Lazăr: „E absolut real. Agenda arată că maxim în luna mai suntem gata nu doar cu proiectările, dar chiar cu contractarea antreprenorilor şi e un obiectiv absolut realizabil. Este complex, ca şi integrarea anumitor elemente, dar nu este unul foarte lung, nu este unul care necesită mult timp.”

Europa Liberă: Fonduri europene? Bani din buget nu sunt.

Valeriu Lazăr: „Chiar nu ştiu. Şase milioane de euro chiar credeţi-mă că nu sunt banii care nu pot fi identificaţi pentru un obiectiv strategic. Eu mi-am notat declaraţiile şi acum o să fiu foarte insistent să văd şi banii.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG