Linkuri accesibilitate

Semifinale aproape sigure, finală previzibilă


Cristiano Ronaldo și Alvaro Arbeloa de la Real Madrid
Cristiano Ronaldo și Alvaro Arbeloa de la Real Madrid

Barcelona și Real sînt finalistele naturale...



Real Madrid și Bayern Munchen sînt în semifinale. Barcelona și Chelsea au șnase mari să completeze careul care va da finalistele. Real a avut meciul cel mai ușor și a dominat de la cap la coadă meciul de la Nicosia cu Apoel. Ciprioții s-au apărat din răsputeri dar au cedat după 65 de minute. După prima fisură, golurile au venit ușor și Real va juca returul de la Madrid pornind de la un 3-0 fără recurs.

Bayern a făcut un meci decis la Marsilia și a cîștigat clar în fața unui adversar care s-a străduit dar n-a contat. Olympique a fost permanent dereglată de pătrunderile lui Robben și surclasată, la mijloc, de unde n-a putut lansa nici un atac serios. Bayern pornește returul de la 2-0 și nu poate pierde calificarea.

Chelsea și Benfica au dat cel mai slab joc al sferturilor. Portughezii au încercat ceva, deși nu e clar ce. Atacurile lungi și previzibile ale Benficăi au eșuat în serie. Chelsea a făcut un fotbal de uzură dar a arătat ceva mai multă disciplină în joc. O contră purtată de Torres l-a pus în poziție de gol pe Kalou care a împins mingea în poartă, nemarcat. Calificarea nu e decisă dar Chelsea va juca acasă cu un avantaj clar, în timp ce Benfica nu arată a echipă capabilă de surprize.

A.C. Milan și Barcelona făcut cel mai frumos meci al sferutilor. A fost un 0-0 pasionant, la un nivel de joc remarcabil. Barcelona a jucat ce știe să joace atît de bine. Iniesta, Xavi și Messi au condus atacuri de posesie prelungită și derutantă. Totul părea așezat pentru încă una din victoriile inevitabile ale Barcelonei. Însă Milan a făcut o demonstrație excepțională de apărare italiană. Lucru cu atît mai remarcabil cu cît Milan nu a încercat să închidă jocul. Elementul care a ajutat Milan să supraviețuiască a fost tehnica uluitoare a intervențiilor defensive finale. Bonera, Ambrosini, Nesta, Antonini și portarul Abbiati au avut zeci de intervenții de ultimă secundă impecabile și au împiedicat golul în situații aparent pierdute. Barcelona a început să dea semne de nervozitate după pauză și a pierdut ceva din coerență. Milan nu putea spera la gol pentru că echipa a fost ruptă în două de pachetul de mijlocași al Barcelonei.

În aceste condiții, Ibrahimovici, Boateng și Robinho au rămas complet izolați și fără pase de construcție, la 30-40 de metri de defenisva milaneză care a jucat practic 90-95% din meci. Rezultatul e remarcabil pentru Milan care pleacă la Madrid cu o șansă minimă dar pleacă, totuși, cu ceva. Barcelona rămîne favorită fără discuție.

Dacă semifinalistele vor fi, așa cum e foarte posibil, Real, Barcelona, Chelsea și Bayern, atunci echipa slabă rămîne Chelsea. Barcelona și Real sînt finalistele naturale dar Bayern rămîne un terț foarte periculos.
XS
SM
MD
LG