Linkuri accesibilitate

PD: „s-a promis un nou produs, dar s-a schimbat mai mult ambalajul” (Jurnal de Chișinău)


Plahotniuc, sub lupă în Anglia şi Cipru (Adevărul).


Congresul Partidului Democrat de sîmbătă este comentat şi azi pe larg în presa de la Chişinău. În consonanţă cu alţi editorialişti care au lansat comentarii asupra evenimentului, Petru Bogatu de la Jurnal de Chişinău se arată şi el dezamăgit de democraţi. În timp ce opinia publică anticipa un nou început pentru stînga autohtonă, „… s-a constatat că muntele reformelor pediste este gol pe dinăuntru ca băşica de aer,” scrie Bogatu, care scoate în evidenţă faptul că din cei 1200 de delegaţi la congres nimeni nu s-a abţinut să-l revoteze pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte al formaţiunii, fiind şi singura candidatură de pe listă.

S-a promis un nou produs, dar s-a schimbat mai mult ambalajul,” scrie, tot în Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru. „Deşi conştientizează că au o problemă de percepţie pe scena politică, nu este clar cum anume vor fi atraşi alegătorii PCRM spre PD,” notează editorialistul care consemnează între altele că cele mai multe săgeţi la congres au fost îndreptate spre partenerii de alianţă, nu spre PCRM.

Plahotniuc, sub lupă în Anglia şi Cipru”, titrează Adevărul care relatează, citînd postul Jurnal TV, că prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc ar fi fost citat anul trecut de o instanţă din Cipru pentru a da explicaţii pe marginea unor tranzacţii cu acţiunile Victoriabank, una din băncile deposedate de acţiuni în mod fraudulos anul trecut. Informaţia este dezminţită de consilierul pentru presă al lui Plahotniuc, care promite că va aduce probe ce ar confirma că milionarul este ţinta unei campanii murdare. Este citat şi şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie viorel Morari care susţine că instituţia nu ar dispune de date că Vlad Plahotniuc ar fi beneficiar al firmelor implicate în tranzacţii cu acţiunile Victoriabank.

Publicaţia Moldovskie Vedomosti anunţă că Ministerul Finanţelor a pregătit rectificările la buget pentru anul 2012 care urmează în timpul apropiat să fie aprobate de guvern. Micşorarea veniturilor la buget pun autorităţile în situaţia să taie din cheltuieli şi să caute noi surse pentru umplerea visteriei, se arată în articol. Aşa încît se planifică din nou majorări de impozite şi taxe, între care modificarea taxei de licenţă pentru jocurile de noroc şi introducerea altor două tipuri de licenţă, în domeniul comunicaţiilor electronice 4G. În timp ce cheltuielile, potrivit documentului, ar urma să fie micşorate pe seama „raţionalizării bugetului”, fără să fie specificat ce ar presupune exact autorităţile prin această sintagmă, adaugă Irina Krasilinikova de la Moldavskie Vedomosti.
XS
SM
MD
LG