Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Forumul tinerilor din Moldova; a 10-a adunare a miniştrilor energiei din statele Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, APEC; conferinţă OSCE pe teme de securitate energetică.


La Chişinău, Conferinţa Naţională a Patronatului din Republica Moldova organizează o conferinţă de presă intitulată „Şiretlicurile guvernării sfidează normalitatea relaţiilor dintre stat şi mediul de afaceri”.

Fundaţia Est-Europeană organizează Forumul Naţional al Tinerilor din Republica Moldova.

Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” invită la „Ziua uşilor deschise”.

Tot astăzi are loc şedinţa Comisiei pentru selectarea candidaţilor la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, îşi continuă vizita oficială în Belarus, care a început duminică şi se va termina marţi.

Pe plan extern, consemnăm a 10-a adunare a miniştrilor energiei din statele Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, APEC, a cărei preşedinţiei pri rotaţie es deşinută de Rusia. Tema reuniunii de la Sankt Petersburg este „Securitatea energetică – noi provocări şi posibile soluţii strategice”.

Securitatea energetică e şi tema unei conferinţe pe care Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa – OSCE o organizează astăzi la Viena.

La Luxemburg, Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, prezidat de Catherine Ashton, va lua în discuţie situaţia din vecinătatea de sud a Uniunii, în particular evenimentele din Siria.

La Harkov va fi reluat noul process intentat foste şefe a guvernului ucrainean Iulia Timoşenko, la care aceasta însă nu va lua probabil parte, din cauya unopr probleme de sănătate.

În sfîrşit să spunem că preşedintele Rusiei Vladimir Putin începe un turneu în Orientul Mijlociu, în care va vizita Israelul, teritoriile palestiniene şi Iordania.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG