Linkuri accesibilitate

Verdict final la Bucureşti: premierul român a plagiat în lucrarea sa de doctorat


Marius Andruh: s-a cerut retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anunţat verdictul final în cazul acuzaţiilor care i se aduc premierului Victor Ponta, stabilit în unanimitate: premierul a copiat integral 85 din cele 307 pagini ale lucrării propriu-zise de doctorat, prin metoda copy and paste.

Potrivit tvrinfo.ro, portalul de ştiri al televiziunii de stat de la Bucureşti, anunțul a fost făcut de Marius Andruh, preşedintele CNATDCU, care a precizat că cele 85 de pagini reprezintă copieri fără indicarea sursei.

Andruh a mai spus că s-a cerut Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta.

Şedința de astăzi a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare s-a desfăşurat în ciuda unui controversat ordin emis joi de către ministerul interimar al educației de la Bucureşti LIviu Pop, care a decis desființarea acestui Consiliu.

Pentru a intra în vigoare, ordinul trebuia să fie publicat în Monitorul Oficial. Ceea ce s-a întîmplat, însă după începerea şedinței de astăzi a CNATDCU, ceea ce face ca, juridic vorbind, verdictul de plagiat în cazul premierului Victor Ponta să fie valabil.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Politigraf

XS
SM
MD
LG