Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


O agendă a principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat îsi continua vizita în Georgia. La Tbilisi a fost semnat Acordul interguvernamental cu privire la circulaţia fără vize a cetăţenilor. A fost lansata propunerea privind examinarea posibilitatii deschiderii unei curse aeriene directe Chisinau-Tbilisi.

Dorin Chirtoacă, primarul de Chişinău se afla la Washington, unde va participa la o conferinţă internaţională, organizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Guvernul SUA.

IDIS „Viitorul” organizeaza dezbateri publice privind lansarea tezelor de discutie ale Agendei Nationale de Business cu privire la politica si administrarea fiscala si vamala.

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește în ședintă.

Astazi in Brigada de infanterie „Moldova” din orașul Balti se desfasoara ceremonialul de detasare a circa 270 de militari pentru efectuarea serviciului în unitatile militare ale contingentului moldovenesc al Fortelor de Mentinere a Pacii din Zona de Securitate. La eveniment participa ministrul Apararii, Vitalie Marinuta.

Ministerul Economiei anunţă lansarea procedurii de colectare a proiectelor finanţate din Fondul pentru Eficienţă Energetică. Criteriile de selectare a proiectelor, setul de documente necesare pentru aplicare vor fi discutate astazi în cadrul unui briefing.

Astazi juristii Fundatiei de Binefacere "Solutia" vor organiza o conferinta de presa cu tema: "Cum rezolvam problema datoriilor istorice la serviciile comunale".

În perioada 10-11 iulie 2012, dl Taleb Rifai, Secretar General al OMT, se va afla pentru prima dată în vizită oficială la Chisinau. Cu acest prilej, Agenţia Turismului va organiza discutii privind intensificarea colaborării în procesul de dezvoltare strategică a turismului din Republica Moldova.

Iar în actualitatea internationala, justiţia ucraineană ar putea relua procesul pentru fraudă fiscală în cazul opozantei şi fost prim-ministru Iulia Timoşenko.
XS
SM
MD
LG