Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


O agendă a principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru astăzi Consiliul Suprem de Securitate, care urmează să discute situația munițiilor stocate în depozitele instituțiilor de forță. Potrivit Moldpres, la ședința care începe la ora 9 dimineața va fi audiat ministrul apărării, Vitalie Marinuță și Vitalie Stoian, şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale.

Tot astăzi, Ministerul Educației va face un bilanț al sesiunii de examene 2012, într-o conferință de presă care începe la ora 11.

La Bruxelles se întrunesc astăzi miniștrii de externe din țările UE, care ar putea decide noi sancțiuni europene împotriva Siriei, în încercarea de a convinge regimul de la Damasc să pună capăt violenței.

Premierul Italiei, Mario Monti se va întâlni în stațiunea Sochi cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, iar la Moscova cu premierul rus Dmitry Medvedev.

La Harkov ar urma să fie reluat astăzi procesul fostului premier ucrainean Iulia Tymoshenko. Deja condamnată anul trecut la închisoare pentru contractul dubios cu Gazprom, Tymoshenko se confruntă cu noi acuzații, legate de perioada când conducea o firmă energetică.

La Washington secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, se va adresa celei de-a 19-a conferințe internaționale consacrate combaterii maladiei SIDA. Reuniunea a fost marcată înainte de-a începe de controverse, după ce Statele Unite au refuzat să acorde vize de intrare unor lucrătoare sexuale implicate în lupta cu SIDA, care și-au organizat propria conferință, paralelă, în orașul indian Calcutta.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG