Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău are loc şedinţa Consiliului municipal.

Jennifer Brush, şefa Misiunii OSCE în Moldova, deschide lucrările şcolii de vară de leadership pentru tinere, la Vadul lui Vodă.

Continuă, până pe 7 august, Săptămîna mondială de promovare a alăptării la sîn, promovată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF.

În agenda internatională:

Secretarul de stat american, dna Hillary Clinton, este într-un turneu pe continentul african, în Kenia, Ghana şi Malawi, după care va merge în Turcia, pentru discuţii legate de situaţia din Siria.

Preşedintele israelian Shimon peres începe o vizită în Grecia.

Rusia şi India participă la exerciţii miltare anuale, în scopul combaterii terorismului.

În Japonia, la Hiroshima, sunt marcaţi 67 de ani de la prima explozie nucleară.

Iar în centrul Angliei, este aşteptat începutul unei greve de trei zile a mecanicilor de locomotivă, în mijlocul Jocurilor Olimpice.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am începutu să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG