Linkuri accesibilitate

Kaya Project


Electronica organică pentru minți curioase.



Kaya Project este încarnarea muzicală a lui Seb Taylor şi Nataşa Taylor, citim pe pagina de Facebook a acestui grup de la Londra, Marea Britanie. Un duo, aflăm tot de pe Facebook, care a dobîndit faimă internațională datorită celor patru albume lansate pînă acum: "Walking Through" , "Elixir", "…& So It Goes" and "Desert Phase".

Cel din urmă, "Desert Phase", a fost lansat la casa de discuri canadiană Interchill Records, care are ca prezentare expresia: organic electronica for expanding minds, ceea ce într-o traducere românească aproximativă ar putea însemna „electronica organică pentru minți curioase”.

O descriere ce se potriveşte perfect şi muzicii de pe Desert Phase, care e rezultatul călătoriilor lui Seb şi Nataşa Taylor, doi oameni curioşi să afle, vadă şi simtă cu e viața oamenilor din trei deşerturi: Sonora, Thar şi nordul Saharei.

Găsim pe acest album aici înregistrări făcute de cei doi în dunele nord americane ale Arizonei, în oraşul Jaisalmer din statul indian Rajastan, şi în bazarurile din Maroc. E vorba de sunete, zgomote, şi muzici care încearcă să suprindă spiritul acestor locuri misterioase şi al locuitorilor lor, şi sînt de fapt un fel de omagiu tribut adus optimismului şi veseliei unor oameni care se încăpățînează să trăiască într-o natură ostilă.

O mențiune specială pentru cîțiva din muzicienii invitați de pe acest album: Shahin Badar - voce, Riad Abji - ghitară, ghitară bas, şi Omar Faruk Tekbilek - voce, flaut şi alte instrumente tradiționale de suflat. Piesa pe care o ascultăm se numeşte "The Fortress".
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG